İstanbul Kağıthane’de yaşayan 36 yaşındaki peyzaj mimarı Ece Gürel, 2 Mart Pazar günü gezmek için Belgrad Ormanı’na gideceğini söyleyerek evinden ayrıldı. Ancak, ormanda kaybolan genç kadından günlerce haber alınamadı. Yapılan yoğun aramalar sonucunda dört gün sonra sarp bir arazide bulunan Gürel, hastaneye kaldırıldı. Genç kadın burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Ece Gürel’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Ölüm nedeni ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmazken, Gürel’in kaybolduğu süre boyunca zorlu hava koşullarıyla mücadele ettiği ve bulunduğunda sağlık durumunun kritik olduğu belirtiliyor.
Ece Gürel'e Son Veda
Gürel’in cenazesi, ailesi ve sevenleri tarafından Bağcılar’daki Güneşli Merkez Camii’ne getirildi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazıyla birlikte toprağa verildi. Gürel'in yakınları, genç yaşta kaybettikleri sevdikleri için büyük üzüntü yaşarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.