Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Dünya ABD, BAE ve Suudi Arabistan'a 2,2 milyar dolarlık silah satışını onayladı

ABD, BAE ve Suudi Arabistan'a 2,2 milyar dolarlık silah satışını onayladı

ABD, BAE ve Suudi Arabistan'a 2,2 milyar dolarlık silah satışını onayladı. İşte anlaşmanın ayrıntıları.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD, BAE ve Suudi Arabistan'a 2,2 milyar dolarlık silah satışını onayladı

Biden yönetimi, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) 2,2 milyar dolar değerinde silah satışını onaylayarak, Ortadoğu'daki kilit müttefiklerine olan bağlılığını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, gelişmiş füze sistemleri, top ve mühimmat içeren anlaşmaları ABD'nin İran'ın bölgedeki nüfuzuna karşı koyma stratejisinin bir parçası olarak Kongre'ye bildirdi.

Suudi Arabistan'a silah satışının detayları

Suudi Arabistan'ın 1 milyar doların üzerinde değere sahip silah anlaşması, 2 bin 503 Hellfire II füzesi ve 220 Sidewinder taktik füzesinin yanı sıra tanklar, obüsler ve makineli tüfekler için çeşitli mühimmatları da içeriyor.

Dışişleri Bakanlığı, satışın Suudi Arabistan'ın sınırlarını ve kritik altyapısını savunma kabiliyetini artıracağını vurguladı.

BAE uzun menzilli füze ve roket sistemleri alacak

BAE, Güdümlü Çoklu Fırlatma Roket Sistemleri (GMLRS) ve Ordu Taktik Füze Sistemleri (ATACMS) dahil olmak üzere 1,2 milyar dolara kadar silah satın alacak. Bu anlaşma ayrıca füze sistemleri için eğitim ve desteği de içeriyor.

ABD savunma bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor

Pentagon, bu satışların her iki ülkenin savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi ve ABD güçleriyle birlikte çalışabilirliğin artırılması açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.

Savunma Bakanı Lloyd Austin, Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman ile yaptığı son görüşmede, Washington'ın Suudi Arabistan'ın savunmasına olan bağlılığını yineledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Arnavutköy'de İSKİ'nin Yol Çalışması Trafiğe Neden Oldu

İstanbul Arnavutköy'de İSKİ'nin Yol Çalışması Trafiğe Neden Oldu