Santorini Adası Yerinden Oynadı!

Ege Denizi Beşik Gibi Sallanıyor: Santorini Adası 6 Cm İlerledi, 4 Cm Yükseldi!

'nde 28 Ocak'tan bu yana meydana gelen depremler Santorini Adası'nı yerinden oynattı. Uzmanlar, adanın 6 santim ilerleyip, 4 santim yükseldiğini belirtti.

14.02.2025 16:30 | Son Güncelleme : 14.02.2025 16:33

Yunanistan'ın Santorini Adası, 28 Ocak'tan bu yana sık sık meydana gelen depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Yapılan son ölçümlere göre, adanın kaldera adı verilen volkanik alanında kaymalar gözlemlendi.

Yunanistan Jeodinamik Enstitüsü, 2024 yılının ağustos ayından bu yana kalderanın 4 santimetre yükseldiğini ve 6 santimetre ilerlediğini açıkladı.

Bu değişimlerin, magmanın mantodan kabuğa, Nea Kameni'nin altına ve 3 kilometre derinlikteki magma odasına yükselmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bu artan volkanik hareketlilik nedeniyle, Santorini ile birlikte Yamurgi Adası ve Anafi Adası'nda da olağanüstü hâl ilan edildi.

Sıradaki Haber Yükleniyor