16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Macron İki Ayın Ardından Son Kararını Verdi: Fransa'nın Yeni Başbakanı Açıklandı

Macron İki Ayın Ardından Son Kararını Verdi: Fransa'nın Yeni Başbakanı Açıklandı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, erken seçimlerin ardından haftalar süren görüşmelerin sonucunda, Avrupa Birliği'nin eski Brexit müzakerecisi Michel Barnier'i ülkenin yeni başbakanı olarak atadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Macron İki Ayın Ardından Son Kararını Verdi: Fransa'nın Yeni Başbakanı Açıklandı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, erken seçimlerin ardından haftalar süren müzakerelerin sonunda Avrupa Birliği'nin eski Brexit müzakerecisi Michel Barnier’i yeni başbakan olarak atadı.

73 yaşındaki Barnier, 2016-2021 yılları arasında AB'nin İngiltere ile Brexit müzakerelerine öncülük etti. Muhafazakâr bir siyasetçi olan Barnier, daha önce çeşitli Fransız hükümetlerinde görev yapmış ve AB Komiserliği görevinde bulunmuştur.

Macron, son haftalarda birçok potansiyel başbakan adayını değerlendirdi, ancak hiçbiri istikrarlı bir hükümet oluşturacak destek bulamadı. Barnier’in hükümetinin reformları askıda kalan bir parlamento tarafından onaylanıp onaylanmayacağı ise belirsiz. Bununla birlikte, temmuz ayında yapılan seçimlerin ardından parlamentodaki en büyük partilerden biri olan aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN), Barnier’i belirli koşullara bağlı olarak destekleyebileceğinin sinyalini verdi.

Fransa Anayasası, Cumhurbaşkanı’na istediği kişiyi başbakan olarak atama yetkisi verirken, siyasi gelenekler başbakanın en fazla oy alan parti veya ittifaktan seçilmesini öngörüyor. Macron, seçimin galibi olan solcu ittifakın ortak başbakan adayı Lucie Castets’i atamayı reddetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaye Su Akyol ve Ali Güçlü Şimşek Çiftinin Mutlu Günü

Gaye Su Akyol ve Ali Güçlü Şimşek Çiftinin Mutlu Günü

Sponsorlu bağlantılar