Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Dünya Putin: Dünya radikal değişimlerle, geri döndürülemez bir değişimle karşı karşıya

Putin: Dünya radikal değişimlerle, geri döndürülemez bir değişimle karşı karşıya

Türkmenistan'da düzenlenen uluslararası forumda yaptığı konuşmada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Dünya radikal değişimlerle, geri döndürülemez bir değişimle karşı karşıya" açıklaması gündem oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Putin: Dünya radikal değişimlerle, geri döndürülemez bir değişimle karşı karşıya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkmenistan'da düzenlenen uluslararası forumda yaptığı konuşmada, dünyanın çeşitliliğini yansıtan yeni bir küresel düzenin ortaya çıktığını vurgulayarak, bunun doğal ve geri döndürülemez bir süreç olduğunu belirtti.

Aşkabat'ta düzenlenen etkinlikte, ünlü Türkmen şair ve düşünür Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yılı anıldı.

Dünya Benzeri Görülmemiş Tehditlerle Karşı Karşıya

“Zamanlar ve Medeniyetlerin Bağlantısı” başlıklı forumda konuşan Putin, medeniyetler arası bölünmeler ve etnik ve dinler arası çatışmalar nedeniyle dünyanın benzeri görülmemiş tehditlerle karşı karşıya olduğu konusunda uyarıda bulundu. 

Uluslararası ilişkilerin radikal değişimler dönemine girdiğini belirten Putin, yeni küresel düzenin dünya genelindeki ulusların ve medeniyetlerin çeşitliliğini daha iyi yansıtacağını belirtti.

"Bu doğal ve geri döndürülemez bir süreçtir" diye devam eden Putin, Doğu ve Güney'de egemenliklerini ve sosyokültürel kimliklerini korurken ulusal çıkarlarıyla uyumlu kalkınma yollarını izlemeyi hedefleyen yeni ekonomik, finansal ve siyasi merkezlerin yükselişine dikkat çekti.

Rusya Devlet Başkanı, özellikle BRICS, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) gibi uluslararası kuruluşlar aracılığıyla, değişen dünya düzeninin parametreleri konusunda diyaloğa açık olduklarını yineledi.

Putin, 22-24 Ekim tarihlerinde Rusya'nın Kazan kentinde yapılması planlanan BRICS Zirvesi'nin, daha fazla iş birliğinin ve gelişen uluslararası manzaranın ele alınması için bir platform sağlayacağını kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şükrü Özyıldız Hakkında Merak Edilenler: Hiç Evlendi mi? Mezun Olduğu Okul, Hangi Takımlı ve Hangi Dizilerde Oynadı?

Şükrü Özyıldız Hakkında Merak Edilenler: Hiç Evlendi mi? Mezun Olduğu Okul, Hangi Takımlı ve Hangi Dizilerde Oynadı?