Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Eğitim 2024 YKS Sonuçları Belli Oldu! YKS Sonuç Ekranı Nasıl Açılır?

2024 YKS Sonuçları Belli Oldu! YKS Sonuç Ekranı Nasıl Açılır?

2024 YKS sonuçları açıklandı. Adaylar heyecanla YKS sonuç ekranı nasıl açılır? sorusunu soruyor. Detaylar haberimizde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 YKS Sonuçları Belli Oldu! YKS Sonuç Ekranı Nasıl Açılır?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ya da mobil uygulamasından öğrenebiliyor. 

Adaylara sonuç belgesi gönderilmiyor. ÖSYM, 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 9 Haziran'da Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumlarını gerçekleştirdi. Bu yıl YKS'ye 3 milyon 120 bin 878 aday başvurdu. Yoğun katılımın olduğu sınavın ardından adaylar, sonuçların açıklanmasını büyük heyecanla bekledi. 

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar, tercih sürecine de başlamış oldu. ÖSYM, tercih işlemleri için Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Tercih Kılavuzu'nu internet sitesinde yayımladı. Adaylar, kılavuzdan yararlanarak tercihlerini yapabiliyor. Kurum, tercih sürecindeki adayları, puanlarına uygun programları seçmeleri gerektiği hususunda bilgilendirdi. 

Adayların tercih işlemlerini dikkatle yapmaları, ileride karşılaşabilecekleri olası sorunların önüne geçmelerine yardımcı oluyor. ÖSYM, tercih süreci boyunca adaylara rehberlik edecek bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor. Adayların KPSS Sonuç Ekranı için linke tıklamaları yeterli.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Masterchef 2024 Önlüğü Alan 4. İsim Belli Oldu

Masterchef 2024 Önlüğü Alan 4. İsim Belli Oldu