16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Bitcoin Ayı Piyasasına Mı Giriyor? BTC’de Düşüş Trendi Sürecek Mi?

Bitcoin Ayı Piyasasına Mı Giriyor? BTC’de Düşüş Trendi Sürecek Mi?

Bitcoin ayı piyasasına mı giriyor? Fiyatlardaki hızlı düşüş ne kadar sürecek? BTC hızla toparlanacak mı, yoksa düşüş trendini sürdürecek mi?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bitcoin Ayı Piyasasına Mı Giriyor? BTC’de Düşüş Trendi Sürecek Mi?

Bitcoin (BTC) dün 57 bin 200 dolar ila 58 bin 200 dolar arasında işlem görüyordu. Bugün ise 58 bin 800 dolar seviyesine yükseldi. Uzman kripto para analistlerinin grafik paylaşımlarına göre, dünyanın en büyük kripto para birimi tehlikeli bir konumda. Bitcoin'de daha fazla düşüş görülebileceği gibi ani bir değer artışına da tanıklık edilebilir.

Bitcoin Ayı Piyasasında Mı? BTC Nereye Gidiyor?

Haziran ayında 71 bin dolardan işlem gören BTC, yaz boyu düşerek 57 bin dolarlara kadar geriledi. Dijital varlığın arzında potansiyel bir artıştan korkuluyor. Satış baskısı arttıkça fiyat geriliyor.

CryptoQuant'ın zincir üstü analizi, grafiklerin kar ve zarar endeksinin 365 günlük hareketli ortalamasının etrafında seyrettiğini göstermesiyle, büyük bir fiyat düzeltmesinin veya sürdürülebilir bir ayı piyasasının başlangıcının yakın olabileceğini gösteriyor.

CryptoQuant analistlerine göre, en az 155 gün elinde Bitcoin tutan yatırımcılar Nisan 2023'ten bu yana birikim yapıyor. Fiyatlar düşükken alınan BTC'lere talep her zaman var ve olacak da.

Analistler, Bitcoin sahiplerinin artık satış yapmaya daha isteksiz olduğunu belirtti. Böylece piyasada durgunluk hakim olmaya başladı. Likitide büyümesinde tam viraj alınamazken, Bitcoin fiyatının yeni bir yükseliş trendine başlaması daha uzun sürebilir.

Yüksek likidite piyasalar için önemlidir çünkü işlemlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini, fiyatların istikrarlı kalmasını ve yatırımcıların önemli fiyat dalgalanmalarına neden olmadan güvenle varlık alıp satabilmelerini sağlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır’da Bu Pankartı Görenler Şaşkınlığa Uğruyor: 'Oğlum Dolandırıcıdır'

Diyarbakır’da Bu Pankartı Görenler Şaşkınlığa Uğruyor: 'Oğlum Dolandırıcıdır'

Sponsorlu bağlantılar