20 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Genel AK Parti Sözcüsü Çelik'ten TİP Genel Başkanı Baş'a Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten TİP Genel Başkanı Baş'a Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözleri, "Avrupa'daki aşırı sağcıların Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin birebir aynısı" olarak nitelendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten TİP Genel Başkanı Baş'a Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözlere sert tepki gösterdi. Çelik, Baş'ın ifadelerinin “Avrupa'daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza yönelik dilinin aynısı” olduğunu belirterek, şunları ekledi:

“Erkan Baş'ın sözleri, Avrupa'daki faşistlerin Cumhurbaşkanımızı hedef aldığı üslubun birebir kopyasıdır. Bu, Avrupa faşistlerinin temsilcisi olmanın ta kendisidir. Faşistlerin söylemlerini kes-kopyala-yapıştır yöntemiyle kullanmak, siyasi anlamda tam bir düzeysizliktir. Cumhurbaşkanlığı makamını demokratik seçimlerle defalarca kazanmış bir lideri bu şekilde faşist bir dil kullanarak hedef almak, demokrasiye ve halk iradesine karşı bir tutumdur. Avrupa faşistlerinin partilerini ‘halkçı’ olarak tanıtıp demokrasiye karşı tutum sergilemelerine özenen bu açıklamayı, Avrupa faşistlerine verdiğimiz cevabın aynısıyla karşılıyoruz.”

Erkan Baş, Hacı Bektaş Veli Anma Töreni'nde yaptığı konuşmada AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmişti. Baş, konuşmasında iktidarın baskı politikalarını hedef alarak, “AK Parti'nin saldırılarıyla bizi susturamayacağını veya geri adım atmayacağımızı biliyor. Amaç, yurttaşları susturmak ve toplumu baskı altına almak. Biz, hukuk ve demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Asla kaba kuvvete boyun eğmeyeceğiz” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu Haber Erkekleri İlgilendiriyor: Kansere Bağlı Ölüm Oranı Yüzde 93’e Yükselecek!

Bu Haber Erkekleri İlgilendiriyor: Kansere Bağlı Ölüm Oranı Yüzde 93’e Yükselecek!

Sponsorlu bağlantılar