19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Genel Maliye Bakanlığı Tütün Ürünleri Üreten Firmaya Acımadı! Vergi Cezası Miktarı Herkesi Şaşırttı

Maliye Bakanlığı Tütün Ürünleri Üreten Firmaya Acımadı! Vergi Cezası Miktarı Herkesi Şaşırttı

Kayıt dışı ile mücadele kapsamında maliyenin denetimleri devam ediyor. Bakanlık müfettişleri, incelemeleri sonucunda tütün ürünleri imalatı yapan bir firmaya vergi cezası verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maliye Bakanlığı Tütün Ürünleri Üreten Firmaya Acımadı! Vergi Cezası Miktarı Herkesi Şaşırttı

Tasarruf tedbirlerinin hayata geçirilmesi ile birlikte vergi denetimleri de sıklaştırıldı. Müfettişler, hem resmi evraklar hem de diğer analiz yöntemleri ile denetlemelerini sürdürüyor.

Tütün ürünleri imalatı yapan bir firmanın denetiminde randıman analizi yöntemine başvuruldu. İmalat sürecinde kullanılan sigara filtresi sayısı, doğalgaz ve elektrik miktarına bakıldı. Sigara üretim bantlarının kapasitesi ve çalışma süreleri dikkate alındı.

Detaylı analizler sonucunda firmanın üretimlerinin bir kısmını beyan etmediği belirlendi. Bunun üzerine kayıt dışı üretim miktarı ve bunun vergilendirmesi gerçekleştirildi. Usulsüzlük ve diğer yasal olmayan işlemler için ceza verildi.

Firmaya toplamda 6milyar TL’yi aşan vergi cezası yazıldı. Söz konusu rakamın Maliye Bakanlığı’nın şimdiye kadar tek seferde verdiği en büyük cezalardan biri olduğu ifade ediliyor. Büyük mükelleflere yönelik denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Limon Fiyatları Düşecek! Adana İmdada Yetişti

Limon Fiyatları Düşecek! Adana İmdada Yetişti

Sponsorlu bağlantılar