Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
www.haber.com Gündem 6 Temmuz Cumartesi Hava Nasıl Olacak? Yağmur Yağacak mı?

6 Temmuz Cumartesi Hava Nasıl Olacak? Yağmur Yağacak mı?

6 Temmuz Cumartesi Hava Nasıl Olacak? Yağmur Yağacak mı? Tüm detaylar haberimizin devamında...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
6 Temmuz Cumartesi Hava Nasıl Olacak? Yağmur Yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde hava parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Burdur, Osmaniye çevreleri, İstanbul'un kuzey kıyıları, Hatay’ın kıyı kesimlerine yağış geliyor. 

Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış olacağı bildiriliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu, açık bir hava hâkim oluyor. Yağışların Ordu, Giresun çevreleriyle, Samsun’un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklıkları Ege ve Batı Akdeniz'de 2 ila 4 derece artıyor. İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azaldığı bildiriliyor. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Rüzgâr ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esiyor. 

Marmara’nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısında rüzgârın kuvvetli (40-60 km/saat) olması bekleniyor. Meteoroloji, Ordu, Giresun ve Samsun’un doğu kesimlerindeki kuvvetli yağışlar ile rüzgârın etkili olacağı bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

Marmara Bölgesi'nde ise Kocaeli, Sakarya ve İstanbul'un kuzey kıyılarında yerel sağanak yağış beklenirken, rüzgârın güney kesimlerde kuvvetli esmesi öngörülüyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Portekiz Fransa Maçının Galibi Belli Oldu! Penaltılarda Fransa Üstünlüğünü Korudu

Portekiz Fransa Maçının Galibi Belli Oldu! Penaltılarda Fransa Üstünlüğünü Korudu