06 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem 63 Kişinin Hayatını Kaybettiği Tutar Yapı Sitesi Davasında Flaş Karar!

63 Kişinin Hayatını Kaybettiği Tutar Yapı Sitesi Davasında Flaş Karar!

6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerde Adana'daki Tutar Yapı Sitesi yerle bir olmuş, 63 kişi hayatını kaybetmişti. Davayla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
63 Kişinin Hayatını Kaybettiği Tutar Yapı Sitesi Davasında Flaş Karar!

Adana'nın Çukurova ilçesindeki Tutar Yapı Sitesi, 6 Şubat 2023 tarihli depremlerde yerle bir olmuştu. C Blok'un tamamen enkaza dönmesi sonucu sitenin 63 sakini enkaz altında kalarak can vermişti. Tutar Yapı Sitesi davasında flaş bir karar çıktı.

Tutar Yapı Sitesi Davasında Son Gelişme

Depremde yıkılan C Blok'un zemin ve birinci katlarında tadilat yapan Bekir Baloğlu ile oğlu Osman Baloğlu'nun, binanın taşıyıcı kolonlarına zarar verdiği, bu sebeple yıkımın yaşandığı bilirkişi raporuyla sabitlenmişti.

Üstelik, binada yaşayanların durumu fark edip ilgili kişilere bildirmesi üzerine silahla tehdit edildikleri ortaya çıkmıştı.

Mahkeme daha önce haklarında "kovuşturmaya yer yoktur" diyerek Bekir ve Osman Baloğlu'nu serbest bırakmıştı. Ardından 13 Haziran'da tutuklanan baba oğul cezaevine gönderilmişti.

Adana 4. Sulh Ceza Hakimliği, 10 Temmuz’da baba oğul için tahliye kararı verdi. 28 gün sonunda ev hapsi şartıyla tahliye edilen Bekir Baloğlu Ve Osman Baloğlu, haklarında suç şüphesinin varlığını gösteren somut kanıtların bulunması ve kaçma şüphelerinin bulunması nedeniyle "Tutuklanmalarına yönelik yakalama emri çıkarılmasına” karar verilerek bir kez daha cezaevine gönderildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Şimşek’ten Açıklama: TL’ye Güven Artıyor

Bakan Şimşek’ten Açıklama: TL’ye Güven Artıyor

Sponsorlu bağlantılar