16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Afrika Sıcakları Geri Geliyor: Ağustos'ta Yanıp Kavrulacağız

Afrika Sıcakları Geri Geliyor: Ağustos'ta Yanıp Kavrulacağız

Meteoroloji Afrika sıcaklarının geri geleceğini duyurdu. İstanbul, Ankara ve İzmir'e dikkat çeken uzmanlar son dakika açıklamasıyla hava durumu raporunu yayımladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afrika Sıcakları Geri Geliyor: Ağustos'ta Yanıp Kavrulacağız

Türkiye El Nino'nun ardından La Nina akımı etkisine girmişti. Yaz boyunca yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmişti. Ağustos ayı da oldukça sıcak geçiyor. Vatandaşlar "Bunaltıcı sıcaklar ne zaman bitecek?" derken, Meteoroloji'den bir son dakika uyarısı geldi. 

Bu uyarıya göre, Afrika sıcakları geri geliyor. Özellikle üç büyük kente dikkat çeken uzmanlar aylık hava durumu tahminlerini şu şekilde paylaştı.

Afrika Sıcakları Geri Geliyor

Afrika'daki sıcak hava yüksek basınç etkisiyle Türkiye'ye giriş yapıyor. Özellikle İzmir'de hava sıcaklıkları bu hafta boyunca 40 derece civarında seyredecek. Durum; İstanbul ve Ankara'da da farklı olmayacak.

Son dakika açıklamasına göre; yurdun batı ve güney kesimlerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek.

İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşecek. 

Ancak yurdun geri kalan bölgelerinde Ağustos ayı boyunca bunaltıcı sıcaklar hüküm sürmeye devam edecek. Güneybatı kesimlerini Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika çölleri sıcakları etkisi altına alacak. Bu haftadan itibaren ay sonuna kadar bunaltıcı sıcak hava yurt genelinde hâkim olacak.

Ankara'da hava sıcaklıkları 35 dereceye yükselecek ve yağış görülmeyecek. 

İstanbul'da da sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Nem yüksek olacak ve yağış görülmeyecek.

İzmir'de de sıcaklıklar 40 derece civarında seyredecek.

Genel olarak kurak bir Ağustos ayı geçireceğiz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
UEFA Süper Kupa Maçı Ne Zaman? Real Madrid – Atalanta Maçı Hangi Kanalda?

UEFA Süper Kupa Maçı Ne Zaman? Real Madrid – Atalanta Maçı Hangi Kanalda?

Sponsorlu bağlantılar