09 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Amasra'daki Maden Patlaması Davasında Ara Karar Açıklandı!

Amasra'daki Maden Patlaması Davasında Ara Karar Açıklandı!

14 Ekim 2022 tarihinde Amasra'da gerçekleşen maden patlaması davasında 8. duruşma sona erdi. Bu sırada ara karar açıklığa kavuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Amasra'daki Maden Patlaması Davasında Ara Karar Açıklandı!

14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde patlama meydana gelmişti. Bu durumla alakalı dava süreci halen devam ediyor. Patlama sırasında 43 maden işçisi yaşamını yitirdi. Bugün itibariyle 4'ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davada 8. duruşma geride kaldı. Bartın Adliyesi'nde gerçekleştirilen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler, hayatını kaybedenlerin yakınları ve taraf avukatları katılım sağladı.

Müşteki avukatları, havalandırma sorununun bulunduğunun bilindiğini ve buna rağmen sanık ve şüphelilerin gerekli önlemler yerine geçici ilkel yollarla sorunu çözmeye çalıştıklarını ve sorunun çözüme kavuşmadan üretime devam edildiğini, sensörlerin çalışmadığını, su barajlarının bulunmadığını öne sürdü. Buna ek olarak, tutuklu sanıkların mevcut halinin sürekliliğini talep etti.

Sanık avukatları, tanıkların beyanlarıyla birlikte herhangi bir üretim baskısı durumunun mevcut olmadığını, maden ocağında keşif gerçekleştirilmesinin uzun sürede tamamlanacağını savundu. Bu yüzden sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi durumunda ilgili kararın adil olmayacağını savunarak, sanıkların tahliyelerine yönelik talepte bulundu.

Mahkeme heyeti ara kararını bu sırada açıkladı. Bu durumda ‘olası kastla öldürme’ suçundan yargılanmakta olan sanıklar dönemin TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, iş güvenliği ve eğitim başmühendisi Volkan Soylu, başmühendis Mehmet Tural'ın tutukluluk durumunun devam etmesine, ‘bilinçli taksirle öldürme’ suçundan yargılanmakta olan ve önceki duruşmada tahliyeleri yönünde karar çıkan kartiyerlerden sorumlu maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeç ile emniyet mühendisi Şahan Kahraman'ın ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı tedbir kararının devam etmesi noktasında karar kılındı.

Heyet, Türkiye Maden Mühendisleri Odasından gelen raporun inceleme altına alınarak Amasra Taşkömürü İşletmeleri Müessesesi'ne gönderilmesine, bilirkişi heyetinin bir rapor oluşturması için 15 Ekim'e kadar süre verilmesinde karar kılarak duruşmayı 1 Kasım'a kadar erteledi. Mahkeme salonunda bulunan 4 sanık nezdinde 42 kez ‘olası kastla öldürme’ suçundan 1062 yıla kadar hapis isteniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filenin Sultanları Voleybol Yarı Final Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta? Türkiye’nin Yarı Finalde Rakibi Kim?

Filenin Sultanları Voleybol Yarı Final Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta? Türkiye’nin Yarı Finalde Rakibi Kim?

Sponsorlu bağlantılar