Bakan Şimşek'ten CHP Genel Başkanı Özel'e Tepki

Bakan Şimşek'ten CHP Genel Başkanı Özel'e Tepki

Hazine ve Maliye Bakanı , CHP lideri 'in kendisine yönelttiği suçlamalara sert bir dille karşılık vererek, bu söylemlerin sadece siyasi eleştiri değil, doğrudan bir "itibar suikastı" olduğunu ifade etti.

11.04.2025 14:45

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki polemik, sosyal medyada verilen yeni bir yanıtla daha da alevlendi. Şimşek, Özel’in kendisine yönelttiği suçlamalara sert bir dille karşılık vererek, bu söylemlerin sadece siyasi eleştiri değil, doğrudan bir “itibar suikastı” olduğunu ifade etti.

Şimşek, yaptığı açıklamada Ceza Muhakemesi Kanunu’nun soruşturmaların gizliliğine ilişkin hükümlerini hatırlatarak, MASAK’ın (Mali Suçları Araştırma Kurulu) herhangi bir makamdan izin almadan, doğrudan savcılığa bilgi ilettiğini vurguladı. 

Bakan Şimşek, Özel’in gündeme getirdiği raporun yalnızca teknik veriler içeren bir doküman olduğunu belirtti. Raporda herhangi bir yoruma yer verilmediğini söyleyen Şimşek, MASAK’ın mevzuatı gereği uzman ya da uzman yardımcısı unvanı fark etmeksizin hazırlanan tüm raporların aynı hukuki değere sahip olduğunu ifade etti.

Açıklamasının sonunda CHP liderine doğrudan hitap eden Şimşek, Özgür Özel’in daha yapıcı ve seviyeli bir dil kullanması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Özel’in açıklamalarını “yalan” ve “iftira” olarak niteleyerek, siyasi tartışmaların belirli bir nezaket düzeyi içinde yürütülmesi gerektiği mesajını verdi.

Sıradaki Haber Yükleniyor