Bolu Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantısı, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 2025 yılı gelir tarifesi kapsamında belediye bünyesindeki hizmetlere ilişkin ücretlendirme tablosunda bazı değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda, özellikle itfaiye müdürlüğüne ait hizmetlerde güncellemeler yapıldı.
Yangın Raporu Ücreti 1 Milyon Lira Oldu
Belediye Başkanı Tanju Özcan, mücavir alan dışındaki işletmelerin yangın raporu talep etmesi durumunda, bunun karşılığında 1 milyon lira ödemeleri gerektiğini açıkladı. Özcan, belediyenin yangın yeterlilik raporu verme konusunda tek yetkili olmadığını vurgulayarak, farklı itfaiye müdürlüklerinin de bu hizmeti verebileceğini belirtti.
Kartalkaya Örneği Üzerinden Açıklama
Özcan, mücavir alan dışında yer alan bir otelin yangın raporu istemesine rağmen belediyenin bu yetkiye sahip olmadığını ve buna rağmen sorumlu tutulduğunu ifade etti. Kartalkaya’daki bir otelde yaşanan olay üzerinden örnek veren Özcan, yangın uygunluk raporunu vermedikleri halde belediye çalışanlarının bu nedenle içeride, tutuklu olduğunu söyledi. Yetki alanları dışında kalan işletmelerin tadilat süreçlerini takip etme yetkilerinin olmadığını belirten Özcan, buna rağmen Bolu Belediyesi’nin hesap vermek zorunda kaldığını dile getirdi.