CHP'den Kurultay Öncesi 'Denge ve Dayanışma Listesi' Açıklaması

CHP'den Kurultay Öncesi 'Denge ve Dayanışma Listesi' Açıklaması

İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, partinin 6 Nisan pazar günkü 21. Olağanüstü Kurultayı'nda "Denge ve Dayanışma Listesi" çıkaracaklarını açıkladı. Söz konusu listenin partideki iç dinamiklerin daha dengeli bir şekilde temsil edilmesini amaçladığı öğrenildi.

05.04.2025 20:00 | Son Güncelleme : 05.04.2025 20:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, 21. Olağanüstü Kurultay’da Parti Meclisi seçimlerine “Denge ve Dayanışma Listesi” ile katılacaklarını açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Salıcı, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu siyasi sorunlara dikkat çekerken, parti içi demokrasi ve dayanışma vurgusuyla güçlü bir liste oluşturduklarını belirtti.

“Nasıl Bir Ülke İstiyorsak, Öyle Bir Parti İstiyoruz”

Salıcı, açıklamasında öncelikle denge kavramının altını çizdi. Türkiye’nin mevcut Başkanlık Sistemi nedeniyle derin bir denge-denetim krizine sürüklendiğini ifade eden Salıcı, bu sistemin hem çoğulcu demokrasiyi zayıflattığını hem de Meclis’in etkisizleşmesine ve yargının yozlaşmasına yol açtığını savunarak, “Nasıl bir ülke istiyorsak, öyle bir parti istiyoruz” sözleriyle, CHP içinde de dengeli, kapsayıcı ve denetlenebilir bir yapının inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi.

“Dayanışma ile Saldırıları Aşacağız”

Listenin ikinci temel ilkesinin “dayanışma” olduğunu belirten Salıcı, partinin karşı karşıya kaldığı iç ve dış saldırılara ancak birlikte mücadeleyle yanıt verilebileceğini ifade etti. Dayanışmayı “birlikte var olma ve birlikte güçlenme iradesi” olarak tanımlayan Salıcı, CHP içindeki tüm fikirlerin ve yönelimlerin ortak hedefler etrafında bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Salıcı, açıklamasının devamında CHP’nin köklerine ve vizyonuna da değindi. “Mustafa Kemal Atatürk’ten miras aldığımız yenilikçi düşünceyle dünyayı anlamlandırıyor; sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini Anadolu’nun dört bir yanında yeşertmek için mücadele ediyoruz” dedi.

“Birlikte Üretelim, Direnelim”

Oğuz Kaan Salıcı, açıklamasını Cumhuriyet Halk Partisi delegelerine açık bir çağrıyla tamamladı. Salıcı, “Birlikte düşünmek, birlikte üretmek ve birlikte direnmektir” sözleriyle, Parti Meclisi seçimlerinde “Denge ve Dayanışma Listesi”ne destek istedi.

Sıradaki Haber Yükleniyor