16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Çukurova Havalimanı Açıldı! Çukurova Havalimanı Nerede?

Çukurova Havalimanı Açıldı! Çukurova Havalimanı Nerede?

Çukurova Havalimanı açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuşma yaptı. Peki, Çukurova Havalimanı nerede? Havalimanı özellikleri neler?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çukurova Havalimanı Açıldı! Çukurova Havalimanı Nerede?

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış töreni bugün yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip Çukurova Havalimanı açılışında, "Yeni havalimanımız, Çukurova’nın turizm, ticaret ve tarımsal üretimine katkılar yapacak, yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına vesile olacaktır" dedi.

Çukurova Havalimanı Açıldı

Erdoğan; havalimanının Mersin-Adana-Gaziantep hızlı tren hattına entegre edileceğini müjdeledi. Böylece Adana-Mersin arası 35 dakikaya inecek. Havalimanına 23 dakikada varılacak. Adanalı ve Mersinli vatandaşlar Çukurova Havalimanı'nın nimetlerinden faydalanacak.

Havalimanının terminal alanı 110 bin metrekare ve bir de yardımcı pist mevcut. 48 uçak kapasiteli apron, iki sürat taksi yolu, 21 uçak kapasiteli genel havacılık apronu, araç park yeri, yer hizmetleri, nöbetçi kuleleri ile 214 bin 180 metrekarelik havalimanı en üst standartlarda donatıldı.

Çukurova Havalimanı Nerede?

Çukurova Uluslararası Havalimanı, Türkiye'nin Adana, Mersin ve Osmaniye illerine hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Mersin'in Tarsus ilçesi sınırlarında, Karsavran Sokak'ta yer almaktadır. Adını Adana'nın Çukurova'sından almaktadır. Tarsus'a 15 km, Adana'ya 35 km, Mersine'e 45 km uzaklıktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş'tan Ayrılık Açıklaması: Oyuncu Süper Lig Ekibine Kiralandı

Beşiktaş'tan Ayrılık Açıklaması: Oyuncu Süper Lig Ekibine Kiralandı

Sponsorlu bağlantılar