Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Deprem Açıklaması: "Siyaset Zamanı Değil, Dayanışma Zamanı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Deprem Açıklaması: "Siyaset Zamanı Değil, Dayanışma Zamanı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada, afetin siyasi tartışmalara alet edilmesini sert bir dille eleştirdi.

24.04.2025 13:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada, afetin siyasi tartışmalara alet edilmesini sert bir dille eleştirdi. Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, devletin tüm kurumlarının seferber olduğunu ve gerekli adımların hızla atıldığını vurguladı.

Depremin hemen ardından AFAD’da düzenlenen toplantıya bakanlar ve bürokratların katıldığını belirten Erdoğan, burada en güncel bilgilerin alındığını ve gerekli talimatların verildiğini söyledi. "Can kaybımızın olmaması en büyük tesellimiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, devletin tüm imkanlarının halkın hizmetinde olduğunu dile getirdi.

Siyasi Polemiklere Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem gibi herkesi derinden etkileyen bir konuda siyasi polemiklerin yürütülmesini kabul edilemez bulduğunu belirtti. Bu tür durumların birlik ve beraberlik ruhuyla aşılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bugün siyaset yapma günü değil; bir olma, beraber olma, milletçe kardeşliğimizi hatırlama günüdür" dedi.

Depremin ardından ortaya çıkan tartışmaların bir kısmını "siyasi çıkar elde etme çabası" olarak nitelendiren Erdoğan, bu tutumun millet iradesine saygısızlık olduğunu ifade etti. "Selde kütük kapma yarışında olanları" vicdanlı ve sorumlu davranmaya davet eden Erdoğan, kriz anlarının istismar edilmemesi gerektiğini belirtti.

"El Ele Vererek Aşarız"

Konuşmasının sonunda toplumsal birlik ve beraberliğe dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin kriz zamanlarında gösterdiği dayanışma gücüne inandığını söyledi. "Yeter ki aramıza nifak sokulmasına müsaade etmeyelim" diyen Erdoğan, enerjinin doğru kullanılması halinde tüm zorlukların aşılabileceğini ifade etti.

Sıradaki Haber Yükleniyor