Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze'deki Barbarlığın Sorumluları Uluslararası Hukuk Önünde Hesap Verecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze'deki Barbarlığın Sorumluları Uluslararası Hukuk Önünde Hesap Verecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki barbarlığın sorumluları uluslararası hukuk önünde hesap vereceğini belirtti ve şunları ekledi...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze'deki Barbarlığın Sorumluları Uluslararası Hukuk Önünde Hesap Verecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgal altındaki Filistin topraklarındaki insanların 29 yıl önce Srebrenica'da yaşananlara benzer zulümlere maruz kaldığını belirttiği konuşmasında, İsrail’i hedef alarak şunları kaydetti:

Erdoğan’dan İsrail’e Sert Sözler

Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'teki Srebrenitsa soykırımını anma törenine gönderdiği video mesajda, "Türkiye, adaletin yerini bulmasını ve katliamın faillerinin hesap vermesini sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"Gazze'deki barbarlığın" sorumlularının, tıpkı 1995 Srebrenica soykırımında olduğu gibi, er ya da geç uluslararası hukuk önünde hesap vereceklerini söyleyen Erdoğan, bugün Gazze'deki ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki Filistinlilerin, 29 yıl önce Srebrenica'da yaşananlara benzer zulümlere maruz kaldığını belirtti.

Uluslararası kuruluşların, tıpkı 29 yıl önce Srebrenica'da olduğu gibi, 16 bini çocuk olmak üzere 40 binin üzerinde masum insanın katledilmesini izlediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyanın insanlık ve samimiyet sınavıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

11 Temmuz Srebrenica Soykırımını Anma Günü'dür

Erdoğan, mayıs ayında BM Genel Kurulu'nda 11 Temmuz Srebrenica Soykırımını Anma Günü olarak belirlediklerinde şunları söyledi: "Bu kararın hazırlanmasından kabulüne kadar tüm aşamalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kararın, bir karar niteliği taşıması gerektiğine inanıyoruz. Srebrenica soykırımına benzer bir karanlığın dünyanın herhangi bir yerinde tekrarlanmaması için örnek teşkil edecektir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LASK Linz - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

LASK Linz - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?