Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevruz Günü Anma Programı'na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevruz Günü Anma Programı'na Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mart Nevruz Günü Anma Programı'na katılmak üzere Haliç Kongre Merkezi'ne geldi. Program kapsamında geleneksel nevruz ateşini yakan Erdoğan, bu önemli günü vatandaşlarla birlikte kutladı.

21.03.2025 16:00 | Son Güncelleme : 21.03.2025 16:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mart Nevruz Günü Anma Programı'na katılmak üzere Haliç Kongre Merkezi'ne geldi.  ​

Nevruz'un Anlam ve Önemi

Nevruz, "yeni gün" anlamına gelir ve sadece Türkiye'nin değil, Türk dünyasının ve geniş bir coğrafyanın ortak bayramıdır. Bu özel gün, baharın gelişini, doğanın uyanışını ve yeni başlangıçları simgeler. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, nevruzun ayrıştırıcı değil, kuşatıcı ve kapsayıcı bir gün olduğunu vurgulamıştır.

Haliç Kongre Merkezi'nde Nevruz Coşkusu

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, geleneksel çadırlar kuruldu ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, nevruz ateşini yakarak bu coşkuya ortak oldu.

Etkinlikte geleneksel müzikler çalındı, halk oyunları sergilendi ve katılımcılar nevruzun coşkusunu doyasıya yaşadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, nevruzun birlik ve beraberliğin pekiştiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği bir gün olduğunu belirterek, tüm vatandaşların nevruzunu kutlarken, bu tür geleneklerin yaşatılmasının kültürel mirasın korunması açısından önemli olduğunu vurguladı.​

Sıradaki Haber Yükleniyor