Dilek İmamoğlu: Ekrem'e Cezalar İşlemez

Dilek İmamoğlu: Ekrem'e Cezalar İşlemez

CHP'nin Maltepe Mitingi'nde konuşan , 'nun haksız yere cezalandırıldığını ve adalet mücadelesinin süreceğini vurguladı.

29.03.2025 15:06

İstanbul Maltepe’de düzenlenen "Ekrem İmamoğlu’na Özgürlük Mitingi", geniş katılımla gerçekleşti. Mitingde sahneye çıkan Dilek İmamoğlu, eşi Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğuna dair duygusal ve sert bir konuşma yaptı. Katılımcılara seslenen Dilek İmamoğlu, yaşadıkları adaletsizlik karşısında mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

"Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam"

Konuşmasının başında miting alanını dolduran kalabalığa seslenen Dilek İmamoğlu, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" diyerek sözlerine başladı. Bu mücadelenin sadece eşi için değil, tüm Türkiye ve gelecek nesiller için sürdüğünü belirtti. İmamoğlu, yaklaşan bayramın birçok aile için yoksulluk ve adaletsizlik gölgesinde geçeceğini dile getirdi. Özellikle ekonomik sıkıntılar ve doğal afetlerde kayıplar yaşayan ailelerin bayram sevincini yaşayamayacağını vurguladı.

Dilek İmamoğlu, İmamoğlu ailesinin de bu bayrama buruk gireceğini anlattı. Çocuklarının babalarından ayrı bir bayram geçireceklerini söyleyen İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun ve onunla birlikte haksızlığa uğrayan arkadaşlarının ailelerinin de aynı acıyı yaşadığını ifade etti. Ancak buna rağmen umudu kaybetmeyeceklerini, birlikte dayanışma içinde olacaklarını belirtti. Türkiye’nin 86 milyonluk büyük bir aile olduğunu ve herkesin birbirine umut ve cesaret vermesi gerektiğini söyledi.

"Ekrem’e Ceza İşlemez"

Dilek İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun bugüne kadar herkese eşit bir anlayışla siyaset yaptığını, İstanbul'u başarılı bir şekilde yönettiğini ve halkla iç içe olduğunu hatırlattı. Eşinin cezalandırılmasının sebebinin de bu başarı ve sevgi olduğunu öne sürdü. "Ekrem’e ceza işlemez" diyerek yapılan haksızlıkların Ekrem İmamoğlu’nun kararlılığını ve halkın sevgisini zedeleyemeyeceğini dile getirdi.

"Adalet Yasaklanamaz"

Konuşmasının sonunda adalet ve vicdan vurgusu yapan Dilek İmamoğlu, iktidarın halkın vicdanına sığmayan yöntemlerle ayakta kalamayacağını söyledi. "Ah aldığınız için yenileceksiniz. Adalet yasaklanamaz, vicdan hapsedilemez" sözleriyle konuşmasını tamamladı. Miting alanında bulunan kalabalık, konuşma boyunca sık sık alkış ve sloganlarla destek verdi.

Sıradaki Haber Yükleniyor