19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Düğünde Takılan Takılar Kimin, Geline mi Ait? Yargıtay Şaşırtan Kararını Açıkladı!

Düğünde Takılan Takılar Kimin, Geline mi Ait? Yargıtay Şaşırtan Kararını Açıkladı!

Yargıtay senelerdir tartışmaya neden olan konu hakkında açıklama yaptı: Düğünde takılan takılar kimin? Düğün takıları geline mi ait damada mı? İşte detaylar…

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Düğünde Takılan Takılar Kimin, Geline mi Ait? Yargıtay Şaşırtan Kararını Açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde Aile Mahkemesi’nde bir boşanma davasında takı anlaşmazlığı ortaya çıkınca düğünde takılan takılar kimin sorusu gündeme geldi. 

Edinilen bilgiye göre kadın, düğün takılarının kendine ait olduğunu iddia etti. Damat ise gelenek ve göreneğe göre takılan takıların erkek tarafına ait olduğunu savundu. 

İki tarafın isteği dinlendikten sonra Yargıtay 3. Hukuk Dairesi karar verdi, davacı kadın temyize başvurdu. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu olaya dahil oldu ve düğünde takılan takılar kimin, geline mi ait konusuna değiniyor. 

Düğünde Kime Ne Takıldıysa Sahibi O’dur! 

Varılan karara göre yazılı bir karar olmadığından örf ve adet hukukuna göre hareket ediliyor. Buna göre düğün sırasında takıların kim tarafından kime takıldığı önem kazanıyor. 

Takıyı getiren kimi ve kime taktığı tespit edildiğinde takının sahibi de ortaya çıkıyor. Kısaca erkek tarafı erkeğe, kız tarafı geline taktığında takıların da sahipleri belli oluyor. Aksi kanıtlanmazsa takılar kadına ait sayılıyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'den Rusya'ya Destek Veren Şirketlere Yaptırım: Listede Türkiye De Var

ABD'den Rusya'ya Destek Veren Şirketlere Yaptırım: Listede Türkiye De Var

Sponsorlu bağlantılar