Eğitime Kar Engeli: O İllerde Okullar Tatil Edildi

Eğitime Kar Engeli: O İllerde Okullar Tatil Edildi

Kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açarken valilikler peş peşe tatili haberlerini paylaştı. 28 Şubat 2025 Cuma günü 'nun Gürgentepe ilçesinin genelinde, Akkuş ve Çaybaşı ilçelerindeki bazı eğitim kurumlarında yarın eğitime ara verilecek.

27.02.2025 19:17 | Son Güncelleme : 27.02.2025 19:26

Ordu Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle özellikle kırsal bölgelerde ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceği belirtilerek, öğrencilerin güvenliği için önlem alındığı ifade edildi.

O İlçelerde Eğitime 1 Gün Ara Verildi

Alınan karara göre, Gürgentepe ilçesindeki tüm okullarda yarın eğitim öğretime ara verilecek. İlçede kar yağışının yoğun şekilde etkili olduğu, bu nedenle öğrencilerin ve öğretmenlerin mağdur olmaması için tatil kararı alındığı bildirildi.

Akkuş ilçesinde ise Fatih Ortaokulu ve Halk Eğitimi Merkezi’nde devam eden yetişkin kursları hariç, diğer tüm okullarda eğitime ara verildi.

Çaybaşı ilçesinde ise İlküvez Çok Programlı Anadolu Lisesi, Göksu İlkokulu ve Ortaokulu, Şehit İslam Çubuk İlkokulu ve Ortaokulu, Taşkesiği İlkokulu ve Ortaokulu, Aşıklı ve Çakırlı birleştirilmiş sınıflı ilkokulları için tatil kararı alındı. Ayrıca, temel eğitim, ortaöğretim ve özel eğitim kurumlarına taşımalı sistemle gelen öğrenciler için de eğitime bir gün ara verildi.

Valilik açıklamasında, Gürgentepe ilçesinin tamamında, Akkuş ve Çaybaşı ilçelerinde ise tatil edilen okulların bulunduğu bölgelerde görev yapan hamile ve engelli kamu personelinin de 28 Şubat günü idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Sıradaki Haber Yükleniyor