19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılışında Deniz Kuvvetlerinin Önemini Vurguladı

Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılışında Deniz Kuvvetlerinin Önemini Vurguladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'daki Aksaz Tersanesi Komutanlığı'nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılışında Deniz Kuvvetlerinin Önemini Vurguladı

24 Ağustos Cumartesi günü Türk Deniz Kuvvetleri Aksaz Tersanesi Komutanlığı'nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin güvenliğini korumak için güçlü deniz varlığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hem yurt içinde hem de yurt dışında güvenliğini sağlamak için güçlü bir donanmanın önemini vurguladı. Ülkenin barış ve güvenliğinin deniz kuvvetlerinin gücüne ve etkinliğine bağlı olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye'nin karasularını "Mavi Vatan" terimiyle anarak, "Topraklarımızda barış içinde yaşamak için hem Mavi Vatanımızda hem de uzak bölgelerde güçlü ve etkili bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin farkındayız" dedi.

Erdoğan, yönetiminin son 22 yıldır savunma sanayisini güçlendirme çabalarını vurgulayarak, sırasıyla 2025 ve 2026'da hizmete girmesi planlanan Hızırreis ve Muratreis adlı iki yeni denizaltı planına işaret etti. Türkiye, 2029 yılına kadar denizaltı projelerini tamamlayarak deniz yeteneklerini önemli ölçüde artırmayı amaçlıyor.

Cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye'nin Milden (Milli Denizaltı) Projesi aracılığıyla kendi denizaltılarını üretme konusundaki uzun vadeli hedefini de özetledi. Girişimi "138 yıllık bir rüyanın" gerçekleşmesi olarak adlandırdı.

Ayrıca, denizden gelen hava tehditlerine karşı katmanlı bir savunma sistemi sağlamak üzere tasarlanan TF-2000 Hava Savunma Muhribi'nin İstanbul Tersanesi'nde inşa edileceğini duyurdu. Erdoğan, bu yeni muhripin, TCG Anadolu ve gelecekteki ulusal uçak gemisi de dahil olmak üzere Türkiye'nin önemli deniz varlıklarını korumada kritik bir rol oynayacağını belirtti.

Erdoğan, "Milli ve özgün uçağımız, milli uçak gemimizle yurt dışı etki alanlarında hak ve menfaatlerimizi koruyacaktır" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arzu Erdem MHP'den İstifa Etti

Arzu Erdem MHP'den İstifa Etti

Sponsorlu bağlantılar