17 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Erdoğan, Haniye Suikastını Yorumladı: 'Siyonist Barbarlık Hedefine Ulaşamayacak'

Erdoğan, Haniye Suikastını Yorumladı: 'Siyonist Barbarlık Hedefine Ulaşamayacak'

Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da İsrail ordusunun saldırısı sonucu öldürülmesine ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yorumuyla dünya basınında dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan, Haniye Suikastını Yorumladı: 'Siyonist Barbarlık Hedefine Ulaşamayacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çarşamba günü Tahran'da Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastı kınadı.

“Siyonist Barbarlık Hedefine Ulaşamayacak”

X hesabından, "Tahran'da Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'ye yönelik gerçekleştirilen hain suikastı şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum" mesajını yayınlayan Erdoğan, “Bu Filistin Davası'nı, Gazze'nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini baltalamak, onları demoralize etmek, sindirmek ve bastırmak amacıyla yapılmış alçakça bir girişimdi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bu suikastın Şeyh Ahmed Yasin ve Abdülaziz el-Rantisi gibi Filistinli şahsiyetlere yönelik önceki saldırıları yansıttığını vurgulayarak, "Siyonist barbarlığın bir kez daha hedeflerine ulaşamayacağını" belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki zulme son vermek için İslam dünyasından birleşik bir duruş çağrısında bulundu ve Türkiye'nin başkenti Doğu Kudüs olan egemen bir Filistin devletinin kurulmasını destekleme taahhüdünü yeniden teyit etti.

Erdoğan, İsmail Haniye için bir dua ederek, ailesine ve Filistin halkına başsağlığı diledi.

Hamas, Çarşamba günü erken saatlerde Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'daki ikametgahına düzenlenen bir İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

İran devlet televizyonu da Haniye'nin ölümünü bildirerek, suikastla ilgili bir soruşturmanın devam ettiğini ve sonuçların yakında açıklanacağını belirtti.

İsrail suikast hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tolga Sarıtaş Teşkilat’ta: Aybüke Pusat’la Yeniden Partner Oldu

Tolga Sarıtaş Teşkilat’ta: Aybüke Pusat’la Yeniden Partner Oldu

Sponsorlu bağlantılar