19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Erdoğan, Yabancı Öğrencilerin Ekonomiye Katkısına Övgüde Bulundu

Erdoğan, Yabancı Öğrencilerin Ekonomiye Katkısına Övgüde Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki yabancı öğrencilerin ekonomiye katkısının altını çizdi. İşte, Erdoğan’ın o açıklamaları!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan, Yabancı Öğrencilerin Ekonomiye Katkısına Övgüde Bulundu

Marmara Üniversitesi'nde yeni bir üniversite kompleksinin açılışında konuşan Erdoğan, Türkiye'deki yabancı öğrencilerin ekonomiye 3 milyar dolarlık katkısından övgüyle bahsetti.

"Dünyada 198 farklı ülkeden 340.000 öğrenci var. Bunların yüzde 95'i kendi imkanlarıyla okuyor. Bu, ülkemizde eleştirilmesi değil alkışlanması gereken bir durum" diyen Erdoğan, "Bugün dünyada 7 milyondan fazla uluslararası öğrenci var. ABD, İngiltere ve Almanya gibi ülkeler, yabancı öğrencilerden her yıl milyarlarca dolar kazanıyor, bu nedenle büyük bir ekonomik kaynak var" şeklinde konuştu.

Yabancı Öğrencilerin Türkiye Ekonomisine Katkısı

Yabancı öğrencilerin ekonomik katkılarının ötesinde, mezun olduktan sonra Türkiye'nin turizmine ve kültürel diplomasisine de katkıda bulunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancılara karşı büyüyen bir nefret dalgası olarak tanımladığı durumu da şu sözlerle kınadı:

“Son yıllarda, kökleri yurtdışında olanların ırkçı faşizmi ülkemizin çabalarını engellemeye başladı. Gönül coğrafyamızdan gelen öğrencilere, turistlere ve yatırımcılara karşı bir nefret dalgası yaratmak istiyorlar. Yüzyıllardır üç kıtaya hükmetmemize rağmen sömürgecilik geçmişi olmayan bir devletiz. Kimse bu beyaz sayfayı lekeleyemez.”

Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nde açılan yeni kompleks hakkında da bilgiler verdi.

Yeni kompleks, mühendislik, eğitim, siyaset bilimi fakülteleri ve öğrenci merkezleri ve hangarlar gibi tesisleri içeriyor.

Erdoğan ayrıca, yemekhane, kütüphane ve seminer salonlarının yer alacağı sahadaki sağlık kampüsünde devam eden inşaat faaliyetlerini de ayrıntılı olarak anlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Jahrein (Ahmet Sonuç) Tutuklandı! Kız Çocuklarına Yönelik Ahlaksız İfadeler Kullanmıştı

Jahrein (Ahmet Sonuç) Tutuklandı! Kız Çocuklarına Yönelik Ahlaksız İfadeler Kullanmıştı

Sponsorlu bağlantılar