16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Erdoğan’a Hakaret Suçundan Tutuklanan Fırıncı Hayatını Kaybetti

Erdoğan’a Hakaret Suçundan Tutuklanan Fırıncı Hayatını Kaybetti

Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, 67 yaşında hayatını kaybetti. Kolivar, daha önce Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla tutuklanmıştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan’a Hakaret Suçundan Tutuklanan Fırıncı Hayatını Kaybetti

Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, yaşamını yitirdi. Kolivar’ın ölüm haberini avukatı Bilge Çiftçi sosyal medya hesabından duyurdu.

Kolivar, 2022 yılında bir TV programında "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için 20 yıldır aynı yöneticiler başında" sözleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklanan Kolivar, avukatı aracılığıyla yapılan itiraz sonucunda tahliye edilmişti.

Kolivar, TV programındaki açıklamalarında, fazla ekmek tüketen toplumların gelişmediğini belirtmiş ve sözleri yanlış anlaşılmıştı. "Siz ekmeği temel gıda maddesi olarak görüyorsunuz, ben görmüyorum. Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir görüş sunuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da bu rakam 50 kilo. Bizim toplum ekmekle doyduğu için 20 yıldır aynı yöneticiler iş başında" demişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten tutuklanan Kolivar, cezaevinden avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İşgal Günlerinde Aşk Dizisi: Kenan İmirzalıoğlu ve Hilal Altınbilek Partner Oldu

İşgal Günlerinde Aşk Dizisi: Kenan İmirzalıoğlu ve Hilal Altınbilek Partner Oldu

Sponsorlu bağlantılar