HABER.COM
Haber.com Gündem GÖKKURT, SAHA Expo'da Görücüye Çıktı: İşte Yeni Milli SİHA!

GÖKKURT, SAHA Expo'da Görücüye Çıktı: İşte Yeni Milli SİHA!

Türk savunma sanayisi SAHA Expo'da yeni akıllı mühimmatı tanıttı. İşte, karşınızda yeni milli SİHA 'GÖKTÜRK'

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
GÖKKURT, SAHA Expo'da Görücüye Çıktı: İşte Yeni Milli SİHA!

Türk savunma sanayi, son yeniliği olan GÖKKURT Akıllı Mühimmat Ailesi'nin küresel konumlandırma sistem destekli mühimmatını (GAM), uluslararası savunma, havacılık ve uzay sanayi fuarı SAHA EXPO 2024'te sergileyecek.

GÖKKURT SİHA’sı Tanıtıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (SİHA) muharebe kabiliyetlerini artırmak için geliştirilen GÖKKURT, ihracat pazarlarını hedefleyerek daha yüksek ateş gücü ve daha uzun menzil vadediyor.

GÖKKURT Akıllı Mühimmat Ailesi, 20, 40 ve 80 kilometrenin üzerinde menzil kapasitesine sahip üç versiyon sunar. İnsansız savaş hava araçları (UCAV) ve sabit kanatlı uçaklarla kullanım için tasarlanan her model, 16 kilogramlık bir savaş başlığı taşır ve hem sabit hem de hareketli hedeflere karşı hassas vuruşlar için gelişmiş atalet navigasyon sistemi (INS)/küresel konumlandırma sistemi (GPS) kılavuz sistemlerine sahiptir.

Modüler tasarım, değiştirilebilir arayıcı başlıkları ve savaş başlıkları ile görev gereksinimlerine göre özelleştirmeye olanak tanır. GAM-D modeli, operatörlere daha fazla taktik esneklik sağlayan, artırılmış menzil ve gezinme yetenekleri için bir tahrik sistemi içerir.

Ailenin en güçlü üyesi olan GAM-X (Ekstra), ağır zırhlı veya güçlendirilmiş hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Önemli ölçüde daha büyük bir savaş başlığıyla donatılan GAM-X, akıllı mühimmat teknolojisinde yeni bir ölçüt belirleyerek üstün nüfuz ve yıkıcı yetenek sunar.

Küresel muadillerine kıyasla 2-3 kat daha güçlü savaş başlıkları ve daha geniş angajman zarfı ile GAM ailesinin savaş alanında geniş bir etki yaratması bekleniyor. Sistem hem tek kullanımlık hem de sürü konuşlandırmayı destekliyor, "ateşle ve unut" işlevselliği ve gerçek zamanlı hedef güncellemelerine izin veren döngüdeki adam kontrolü seçeneği sunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sahipsizler Dizisinde Süheyla Kimdir? Bilge Can’ın Canlandırdığı Bu Önemli Karakterin Tüm Detayları

Sahipsizler Dizisinde Süheyla Kimdir? Bilge Can’ın Canlandırdığı Bu Önemli Karakterin Tüm Detayları