İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından gözaltı kararı verildi.
İBB Gözaltı Listesinde Dikkat Çeken İki İsim
Soruşturma kapsamında ayrıca İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan da gözaltı kararı verildi. Toplamda iki soruşturma kapsamında 106 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.
Gözaltına alınan isimler arasında Merthan Açıl ve Mehmet Muhittin Palazoğlu da yer alıyor. Merthan Açıl, Şeyma Subaşı'nın ablası Kübra Açıl'ın eşidir. Mehmet Muhittin Palazoğlu ise Cübbeli Ahmet Hoca'nın damadının ağabeyidir. Bu isimlerin İBB gözaltı listesinde yer alması sosyal medyada gündem oldu.