İstanbul Depreminden Bir Gün Önce Duyuldu: Yoğun Gaz Kokusunun Gizemi Nedir?

İstanbul Depreminden Bir Gün Önce Duyuldu: Yoğun Gaz Kokusunun Gizemi Nedir?

'un Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki öncesinde, Denizi'ne kıyısı olan Şarköy'de hissedilen yoğun gaz kokusu panik yarattı. Bu durumun depremle ilgisinin olduğu düşünülüyor.

28.04.2025 19:00 | Son Güncelleme : 28.04.2025 19:00

İstanbul'un Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem öncesinde, Marmara Denizi’ne kıyısı olan Gaziköy Mahallesi’nde dikkat çekici bir olay yaşandı. Akşam saatlerinde mahallede yoğun bir gaz kokusu hissedildi. Olay, depremle bağlantılı olabileceği düşüncesiyle mahalle sakinleri arasında tedirginliğe yol açtı.

Depremden Bir Gün Önce Marmara'da Yoğun Gaz Kokusu

Gaziköy Mahallesi sakinleri, hissettikleri güçlü gaz kokusunun Marmara Denizi yönünden geldiğini belirtti. Kokunun, daha önce bölgede yapılan bir sondaj çalışmasında ortaya çıkan gaz kokusuna benzediği ifade edildi. Mahalle halkı, bu kokunun Ganos Fayı'ndaki hareketlilikle ilişkili olabileceğini düşünüyor.

Tanıklıklara göre, hissedilen gaz kokusu yaklaşık 5 dakika kadar sürdü. Bu kısa süreli fakat yoğun etki, mahallede endişeye neden oldu. Özellikle son dönemde küçük çaplı depremler yaşayan bölgede, yaşanan her olağan dışı durum daha büyük bir deprem korkusunu tetikliyor.

Ganos Fayı Üzerinde Yoğunlaşıldı

Gaziköy Mahallesi’nin muhtarı, Ganos Fayı'nın Marmara Çukuru'ndan başlayarak Saros Körfezi'ne kadar uzandığını ve bölgenin 1912 yılından bu yana büyük bir deprem yaşamadığını hatırlattı. Küçük depremlerin ardından halkın daha da tedirgin olduğunu belirten muhtar, son gaz kokusu olayının Ganos Fayı’ndaki hareketliliğe işaret edebileceğini söyledi.

Sıradaki Haber Yükleniyor