İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Silivri'de Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, İmamoğlu'nun İzmir'de büyük bir miting düzenlenmesi talebini kamuoyuyla paylaştı.
Büyük İzmir Mitingi Düzenlenecek
Tugay, "Dün Ekrem Başkan, 'İzmir'de miting yapılacak' dedi. 'Türkiye'de 7-8 ilde miting yapılacak, ben en son İzmir'de yapılmasını rica ettim genel başkanımıza' dedi. 'İzmir'de Türkiye'nin en büyük mitinginin yapılmasını bekliyorum' dedi. Var mısınız buna?" ifadelerini kullandı. Mitingin tarihi henüz belirlenmedi ancak bayramdan sonra gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Tugay, ayrıca Silivri'de tutuklu bulunan İzmirli şehir plancısı ve Gezi Parkı davası hükümlüsü Tayfun Kahraman'ın mesajını İzmirlilerle paylaştı. Kahraman mesajında, "Sevgili İzmirli dostlar, cezaevinde olmanın en zor yanı memleketimden, İzmir'imden uzak durmak. İzmir çok yetenekli ellere emanet. Bunu bildiğim için içim rahat olsa da çok özlediğimi gizleyemem, hepinizi hasretle selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.