ODTÜ'de Akademisyenlerden Eğitim Sen Soruşturmasına Tepki

ODTÜ'de Akademisyenlerden Eğitim Sen Soruşturmasına Tepki

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde () öğretim üyeleri, Eğitim Sen hakkında başlatılan soruşturmaya tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Akademisyenlere, üniversite öğrencileri de destek verdi.

26.03.2025 15:51

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) öğretim üyeleri, Eğitim Sen hakkında başlatılan soruşturmaya tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Akademisyenlere, üniversite öğrencileri de destek verdi.

ODTÜ’lü öğretim üyeleri, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği’nin (OED) Fizik merdivenlerinde düzenleyeceği basın açıklaması öncesinde, Hazırlık Bölümü önünde buluşarak yürüyüş gerçekleştirdi. Üniversitenin çeşitli bölümlerinden akademisyenlerin katıldığı yürüyüş, akademik özgürlük ve sendikal haklara sahip çıkılması mesajıyla yapıldı.

Öğretim üyelerinin bu tepkisine, ODTÜ öğrencileri de destek vererek yürüyüşe katıldı.

Eğitim Sen’e Soruşturma Başlatılmıştı

Tepkilere neden olan olay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu hakkında başlattığı soruşturma oldu. Eğitim Sen, geçtiğimiz salı günü hizmet üretmeme kararı aldığını duyurmuş, bu kararın ardından savcılık harekete geçmişti.

Öğretim üyeleri ve öğrenciler, sendikal haklara yönelik bu soruşturmayı eleştirerek, Eğitim Sen’e destek mesajı verdi. Akademisyenler, üniversitelerde ifade özgürlüğünün korunması gerektiğini vurguladı.

Sıradaki Haber Yükleniyor