HABER.COM
Haber.com Gündem Özgür Özel’den Fetullah Gülen’in Ölümüne İlişkin İlk Açıklama: "Sadece Kurucusu Öldü, Örgüt Hâlâ Tehlikeli"

Özgür Özel’den Fetullah Gülen’in Ölümüne İlişkin İlk Açıklama: "Sadece Kurucusu Öldü, Örgüt Hâlâ Tehlikeli"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Gülen’in ABD’de 25 yıldır yaşadığı malikanede hayatını kaybettiği doğrulandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel’den Fetullah Gülen’in Ölümüne İlişkin İlk Açıklama: "Sadece Kurucusu Öldü, Örgüt Hâlâ Tehlikeli"

Özel, FETÖ'nün sadece liderini kaybettiğini ve örgütün hâlâ varlığını sürdürdüğünü belirterek, bu tehlikeye karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

"FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen, Türkiye'de Yargılanmalıydı"

Özgür Özel, Gülen’in ölümünün ardından yaptığı açıklamada, “Fetullah Gülen geride çok acılar, ölümler ve ihanetler bırakarak öldü. Türkiye’de yargı önünde hesap vermesini isterdik, ancak bu olmadı” ifadelerini kullandı. Gülen'in yargı önünde hesap vermeden ölmesinin Türkiye için büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Özel, “O gidince her şey bitti sanılmasın, örgüt hâlâ ciddi bir tehdit oluşturmaktadır” dedi.

"Bu Sinsi Örgüte Karşı Tetikte Olunmalı"

Özel, FETÖ'nün kurucusunun ölmesine rağmen tehlikenin sona ermediğini vurgulayarak, “Sadece kurucusu öldü, örgüt hâlâ tehlikeli bir şekilde ortada duruyor. Bu sinsi yapıya karşı herkes tetikte olmalıdır” uyarısında bulundu. Örgütün hala ciddi bir sermayeye sahip olduğunu belirten Özel, FETÖ'nün devletin kaynaklarını ve silahlarını kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya devam edebileceğine dikkat çekti.

Gülen, Yıllardır Türkiye’nin Gündemindeydi

Türkiye, 7 kez ABD’den Gülen’in iadesini talep etmişti. FETÖ elebaşı Gülen, Ergenekon, Balyoz, askeri casusluk, 7 Şubat MİT krizi ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi birçok skandalın arkasındaki isim olarak biliniyordu. Hakkında çok sayıda dava bulunan Gülen’in ölüm haberi, Türkiye'de geniş yankı uyandırdı.

Özel, Demirtaş’ı Cezaevinde Ziyaret Etti

FETÖ elebaşı Gülen’in ölümüne ilişkin açıklamalarını yapmadan önce, Özgür Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti. Özel, Demirtaş’ı Edirne Kapalı Cezaevi'nde ziyaret ettikten sonra basına açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kirli Sepeti Final Yapıyor! İşte Dizinin Ekranlara Veda Edeceği Tarih

Kirli Sepeti Final Yapıyor! İşte Dizinin Ekranlara Veda Edeceği Tarih