21 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Polis Akademisi (POMEM) 32. Dönem Başvuru Tarihi Açıklandı Mı?

Polis Akademisi (POMEM) 32. Dönem Başvuru Tarihi Açıklandı Mı?

Polis Akademisi (POMEM) 32. dönem başvuru tarihi açıklandı mı? İşte, 32’nci dönem POMEM başvuru şartları, sınav ücreti ve merak edilen tüm detaylar!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Polis Akademisi (POMEM) 32. Dönem Başvuru Tarihi Açıklandı Mı?

Polis olmak isteyen binlerce aday, 32. dönem Polis Akademisi (POMEM) kayıtları için başvuru tarihinin açıklanmasını bekliyor. Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden 32. dönem POMEM başvuru kılavuzu yayımlandı. Başvuru tarihi, başvuru şartları ve sınav ücreti gibi merak edilen tüm konuların yanıtı pa.edu.tr internet sitesinden duyuruldu. İşte, tüm merak edilenler!

POMEM Başvuru Şartları Neler?

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Lisans mezunu veya lisans derecesine denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS’de taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2022 veya 2023 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2022 veya 2023 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1995 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),

e) Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

f) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya dair hukuki bir engeli bulunmamak,

g) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak.

32. Dönem POMEM Başvuru Tarihi Ne Zaman?

32. dönem Polis Akademisi (POMEM) kayıtları için henüz başvuru tarihi belirlenmedi. Sınava başvuru ücretinin de başvuru tarihinin de kılavuzda yayımlanması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel'den Ayşenur Ezgi Eygi Açıklaması: Ayşenur Bu Çağın Deniz Gezmiş'idir

Özgür Özel'den Ayşenur Ezgi Eygi Açıklaması: Ayşenur Bu Çağın Deniz Gezmiş'idir

Sponsorlu bağlantılar