HABER.COM
Haber.com Gündem 'Sahte' Bungalov İlanı ile Dolandırıcılık Yapan Çeteye 14 İlde Operasyon: 38 Tutuklama

'Sahte' Bungalov İlanı ile Dolandırıcılık Yapan Çeteye 14 İlde Operasyon: 38 Tutuklama

Kocaeli Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden sahte ilanlar vererek Sapanca Bungalov Kiralama adı altında dolandırıcılık yapan bir çeteye yönelik geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi. 14 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, gözaltına alınan 50 şüpheliden 38’i tutuklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Sahte' Bungalov İlanı ile Dolandırıcılık Yapan Çeteye 14 İlde Operasyon: 38 Tutuklama

Dolandırıcılığın Ayrıntıları

Şikayetler, Sapanca’da bungalov kiralamak isterken dolandırılan vatandaşlar tarafından yapıldı. Dolandırıcılar, sosyal medya platformlarında sahte bungalov kiralama ilanları açarak, görseller aracılığıyla vatandaşlarla iletişime geçti. Mağdurlardan kapora veya kiralama bedelinin tamamını aldıktan sonra, paraları çetenin üyelerine transfer ettiler.

Emniyet ekipleri, çete üyelerinin banka hesaplarını da mercek altına aldı ve toplam 153 milyon 256 bin 279 TL para giriş-çıkışı tespit etti.

14 İlde Eş Zamanlı Operasyon

22 Ekim’de 56 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 50 şüpheli, 25 Ekim’de adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkanlardan 38’i tutuklandı, 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari durumda olan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Operasyon, siber suçlarla mücadelede önemli bir adım olarak kaydedildi. Dolandırıcı çetenin yakalanmasıyla, benzer suçların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demet Akalın Zehirlendiğini Duyurdu: Moraran Kolu ile Takipçilerini Korkuttu!

Demet Akalın Zehirlendiğini Duyurdu: Moraran Kolu ile Takipçilerini Korkuttu!