08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Sokak Hayvanları için Yeni Kanun Teklifi Mecliste!

Sokak Hayvanları için Yeni Kanun Teklifi Mecliste!

Sokak hayvanlarının korunması için yeni kanun teklifi meclise girdi. Vahit Kirişçi konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sokak Hayvanları için Yeni Kanun Teklifi Mecliste!

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, AK Parti'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu, başıboş sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifini değerlendirdi. Kirişci, Türkiye'nin 2003'te Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi'ni, ardından 2004'te Hayvanları Koruma Kanunu'nu kabul ettiğini hatırlattı. 

2019'da hayvanlara uygulanan şiddet ve kötü muamele olaylarının incelendiğini belirtti. Alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun hazırladığı raporun 2020'de Meclis'te kabul edildiğini ifade etti. Kirişci, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 2021'de TBMM'de kabul edildiğini bildirdi. 

Yeni kanun teklifinde, insan, çevre ve diğer maddi varlıkların korunmasıyla ilgili yetersizliklerinin dikkate alındığını belirtti. Sokak hayvanlarının artan popülasyonunun halk ve çevre sağlığını, kamusal güvenliği tehdit eder boyuta ulaştığını vurgulayan Kirişci, "Sahipsiz hayvanlar ve sokak konusunu bu kanun teklifinin tam merkezine koymakta fayda var." dedi. 

Kanun teklifiyle, "Sokak hepimizin ortak alanı, nasıl sokakta insanların yaşamasına rıza göstermiyorsak hayvanların da sokakta yaşamaları doğru değildir. Bu, hayvanların güvenliği için de önemlidir." denildiğini aktaran Kirişci, düzenlemelerin toplumun genel güvenliği ve hayvanların refahı açısından önemli olduğunu belirtti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 YKS Tercih Heyecanı Başladı! Hangi Tarihlerde Sona Eriyor?

2024 YKS Tercih Heyecanı Başladı! Hangi Tarihlerde Sona Eriyor?

Sponsorlu bağlantılar