16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem THY, Gani Müjde'ye Yönelik İtirazda Bulundu

THY, Gani Müjde'ye Yönelik İtirazda Bulundu

Senarist Gani Müjde'nin, kızıyla THY uçağıyla New York'a gitmeye çalışırken yaşadığı üç günlük sıkıntıları gündeme gelmişti. THY'den bir yetkili, bu durumla ilgili olarak, "Yolcuların aynı odada kalmasına yönelik bir politikamız bulunmuyor" şeklinde bir açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
THY, Gani Müjde'ye Yönelik İtirazda Bulundu

Senarist Gani Müjde, kızıyla birlikte THY'nin New York uçuşunda yaşadığı aksaklıkları sosyal medyada paylaştı ve bu durum büyük yankı uyandırdı. Müjde, 28 Ağustos'ta yapması gereken uçuşun 30 Ağustos'a ertelendiğini ve bu uçuşun İzlanda’da acil iniş yaparak yarıda kaldığını belirtti. Ayrıca, uçağın kalkışının ardından 5,5 saatlik bir rötar yaşandığını söyledi.

Müjde, paylaşımında, kızı için tek kişilik oda talep ettiğinde kendisine bir erkekle aynı odayı paylaşması gerektiğinin söylendiğini belirtti. Kızıyla tartışmanın ardından, tek kişilik bir hostel bulduklarını ve yolcuların bir kısmının bu hostele taşındığını ekledi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Üstün, 28 Ağustos 2024 tarihinde bilet satın alınan uçuşta check-in öncesinde 13 koltuğun overbooked (standartlara uygun) olduğunu, bu nedenle yolcunun stand by beklemesi gerektiğini ancak kendi isteğiyle bu seçeneği kabul etmediğini söyledi. Bunun üzerine, yolcuya ücretsiz bilet değişikliği yapılarak 30 Ağustos uçuşuna yerleştirildiği belirtildi.

Uçuş sırasında meydana gelen teknik arıza nedeniyle uçağın Keflavik, İzlanda’ya mecburi iniş yaptığı, burada yerleşik bir THY ekibi bulunmamasına rağmen, Keflavik havalimanındaki handling firmasıyla hızlıca iletişime geçilerek yolcuların mağduriyetinin minimize edilmeye çalışıldığı ifade edildi. Yüksek turizm sezonu nedeniyle 9 farklı otelde rezervasyon yapıldığı ve yolcuların buralara transfer edilerek konaklamalarının sağlandığı açıklandı. Schengen vizesi bulunmayan yolcular için özel izin alınarak konaklamanın yapıldığı, ancak yer yokluğu nedeniyle bazı yolcuların arkadaşlarıyla aynı odada kalmalarının mümkün olmadığı belirtildi. Bu nedenle, bazı yolcuların farklı otellere yerleştirildiği ve ertesi gün planlanan ikame uçuşu ile New York’a ulaştırıldıkları bilgisi verildi.

THY, açıklamasında yaşanan süreçle ilgili olarak kamuoyuna bilgi vererek saygılarını sundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin BRICS Üyeliği İçin Resmi Başvurusu Gerçekleşti

Türkiye'nin BRICS Üyeliği İçin Resmi Başvurusu Gerçekleşti

Sponsorlu bağlantılar