08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem THY, Yazılım Sistemlerinin Çökmesi Sebebiyle 84 Seferini İptal Etti

THY, Yazılım Sistemlerinin Çökmesi Sebebiyle 84 Seferini İptal Etti

THY, Yazılım sistemlerinin dünya genelinde çökmesi sebebiyle 84 seferini iptal etmek zorunda kaldıklarını bildirdi. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
THY, Yazılım Sistemlerinin Çökmesi Sebebiyle 84 Seferini İptal Etti

Türk Hava Yolları (THY), küresel yazılım sistemlerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle 84 seferini iptal etti. Firmanın Basın Müşaviri Yahya Üstün, yaptığı açıklamada, "Uçuşlarımızda aksama yaşanmaması için bazı seferler iptal ediliyor. Uçuşlarımızın en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönmesi için uğraşıyoruz." dedi. 

Firmalar Sosyal Medyadan Arıza Mesajları Paylaştı

Dünya genelinde bilgisayar yazılım sistemlerinde meydana gelen sorunlar, birçok sektörde aksamalara yol açtı. Özellikle ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un sisteminde yaşanan arıza, büyük etki yarattı. Türkiye'de de birçok marka, sosyal medya üzerinden arıza mesajları paylaştı. 

Çözüm için Uğraşıyoruz

Firma, biletleme ve rezervasyon sistemlerindeki problemleri gidermek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı sorunu çözmeye çalışıyoruz. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz." ifadelerini kullandı. 

THY, sefer iptallerine rağmen uçuşların en kısa sürede normale döneceğini belirtti. Yolculara sabır ve anlayışları için teşekkür etti. Küresel yazılım sıkıntısının ne zaman çözüleceği henüz belirsizliğini koruyor. Havayolu şirketi sorunu en kısa sürede aşmak için yoğun çaba harcıyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
José Mourinho'dan Dünya Fenerbahçeliler Günü Paylaşımı

José Mourinho'dan Dünya Fenerbahçeliler Günü Paylaşımı

Sponsorlu bağlantılar