16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Türk Mühendis Gökhan Gün FBI Tarafından Tutuklandı! Pentagon'dan Gizli Belgeleri Çalarken Yakalandı

Türk Mühendis Gökhan Gün FBI Tarafından Tutuklandı! Pentagon'dan Gizli Belgeleri Çalarken Yakalandı

Türk-Amerikan çifte vatandaşı mühendis Gökhan Gün, FBI tarafından tutuklandı. Pentagon’dan gizli belgeleri çalarken yakalandı!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Mühendis Gökhan Gün FBI Tarafından Tutuklandı! Pentagon'dan Gizli Belgeleri Çalarken Yakalandı

FBI, Pentagon'da elektrik mühendisi olarak çalışan Türk-Amerikan çifte vatandaşı Gökhan Gün’ü, ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) gizli belgeleri yasadışı olarak elde edip sakladığı gerekçesiyle tutukladı.

Pentagon’dan Gizli Belgeleri Çalarken Yakalanan Gökhan Gün Tutuklandı!

İstanbul doğumlu Gökhan Gün, 2001 yılında çalışma vizesiyle ABD'ye geldi ve 2012 yılında daimi ikamet izni aldı. 2021 yılında ABD vatandaşlığı alan Gün, Türk vatandaşlığından vazgeçmedi.

Virginia'da iki, Florida ve Teksas'ta birer mülke sahip olan Gün, geçen Eylül ayında ABD Savunma Bakanlığı'nda elektrik mühendisi olarak çalışmaya başladı.

Çalışması nedeniyle Gün, çok gizli (Top Secret) olarak etiketlenen belgelere erişim iznine sahipti. FBI, Gün'ün 10 Mayıs'tan itibaren, çoğunlukla mesai saatleri dışında, devlet sırrı niteliğindeki belgeleri yasadışı olarak basmaya ve çıkarmaya ve bunları ikametgahına götürmeye başladığını söyledi.

FBI'a göre, Gökhan Gün, 10 Mayıs ile 7 Ağustos arasında toplam 3.412 sayfadan oluşan yaklaşık 256 belge bastı.

Bunlardan 155 sayfadan oluşan 20 belgenin çok gizli olarak işaretlendiği bildirildi. Gün, Meksika, Puerto Vallarta'ya gitmeye hazırlanırken yakalandı. FBI ajanları tarafından sorgulandığında, Gün Meksika'ya bir balık tutma gezisine çıktığını iddia etti.

FBI ajanları, Gün'ün evinde yaptıkları arama sırasında, yemek odası olduğu anlaşılan yerde bir yığın kağıt buldular ve burada çok gizli olarak etiketlenen birkaç belge daha keşfetti.

Gün’ün 13 Ağustos'ta Virginia'daki mahkemeye çıkması planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024?

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024?

Sponsorlu bağlantılar