19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Türkiye'nin 58. Havalimanı Kapılarını Açıyor

Türkiye'nin 58. Havalimanı Kapılarını Açıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışını Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştiriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin 58. Havalimanı Kapılarını Açıyor

Çukurova Uluslararası Havalimanı açılışı için geri sayım başladı. Türkiye'nin 58. havalimanı bugün Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla açılıyor. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen havalimanı, 244,5 milyon Euro yatırım bedeli ile halkla kavuşuyor. Havalimanının 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin Euro kira geliri sağlaması ve ekonomiye katkı sunması beklentiler dahilinde yer alıyor.

Havalimanı 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olarak inşa edildi. Adana ve Mersin illeri başta olmak üzere Çukurova çevresindeki illere hizmet ediyor. Havalimanı 800 hektarlık bir alan üzerine kurulurken, 3 bin 500 metre uzunluğundaki CAT-II standartlarına uygun pistiyle Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımlarından birisi olarak görülüyor.

Havalimanında 110 bin metrekarelik kapalı bir alan yer alıyor. 40 uçak kapasitesi bulunan alan 217 bin metrekarelik apron, 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 56 bin metrekarelik genel havacılık apronuna ev sahipliği yapıyor. Havalimanı istihdam yönünden de olumlu gelişmeler sunuyor. 3 bin kişiye iş olanağı sunacak olan havalimanı,  ekonomi, ticaret ve turizm açısından büyük beklentilerle açılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si ve Nursema'sı Manavgatlılarla Buluştu

Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si ve Nursema'sı Manavgatlılarla Buluştu

Sponsorlu bağlantılar