CANLI TV

100 Yaşına Kadar Yaşamak İsteyenlere 'Altın' Değerinde Nasihatler!

Haber | Sağlık 01.10.2024 - 18:00

Bu alışkanlıklar 100 yaşına kadar yaşamanıza yardımcı olabilir. İşte, son araştırmaya göre ömrü uzatan ve sağlığı koruyan alışkanlıklar...

Bu alışkanlıklar 100 yaşına kadar yaşamanıza yardımcı olabilir. İşte, son araştırmaya göre ömrü uzatan ve sağlığı koruyan alışkanlıklar...

Yaşam süresini uzatmanın yollarına odaklanan yeni bir araştırma, uzun ömürlülüğü artırmak için asla geç olmadığını ortaya koydu.

Önemli Noktalar

  • Yeni bir araştırmada, insanların 100 yaşına kadar yaşamasına yardımcı olan farklı yaşam tarzı faktörleri incelendi.
  • Araştırmacılar, egzersizin bir kişinin yüz yaşına ulaşma olasılığını yüzde 31 oranında artırdığını belirtti. Hiç sigara içmeyenlerde bu oran yüzde 25, sağlıklı beslenenlerde ise yüzde 23 daha yüksek çıktı.
  • 80 yaşına sağlıklı bir şekilde ulaşan bireylerin 100 yaşını görme olasılığı da daha yüksek çıktı.
Kahve Kalp Hastalığı ve Diyabet Riskini Azaltıyorİçeriği görüntüle

100 yaşına kadar yaşamak için ne gerekir? İyi genlerin biraz şansla birleşmesi cevabını verdiyseniz, bir sürprizle karşılaşabilirsiniz: Yeni bir araştırmaya göre, aslında "yüz yaş üstü kulübüne" katılma şansınızı artıran birkaç alışkanlık var.

100 Yaşına Kadar Yaşamak İsteyenlere En İyi Tavsiyeler

Alkol kullanımı ve vücut kitle indeksinin (yağ oranı) uzun yaşamakla bir ilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Sigara, egzersiz eksikliği (hareketsiz bir yaşam) ve kötü beslenmenin ise ömrün kısalmasıyla doğrudan bağı ortaya çıktı. 

Araştırmanın uzmanları, sağlıklı bir yaşam tarzının 100 yaşını görme şansınızı artırabileceğini ve özellikle sağlıklı bir diyet söz konusu olduğunda olumlu değişiklikler yapmak için asla geç olmadığını söylüyor.

Düzenli egzersiz yapan, sağlık kontrollerini titizlikle yaptıran ve biyolojik yaşı kronolojik yaşından küçük olan kişilerin de 100 yaşına ulaşma şansları daha yüksek.

'100 Kulübüne' Girmek İçin Uzman Tavsiyeleri

İşte daha uzun yaşamak için beslenme tüyoları!

  1. Çoğunlukla vegan beslenin.
  2. Protein alımını düşük tutun.
  3. Hayvansal ve bitkisel kaynaklardan gelen doymuş yağları en aza indirin.
  4. Tam tahıllara ve sebzelere odaklanın.
  5. Zeytinyağından beslenin.