17 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Bakan Fidan Tahran'a Gidiyor! İran Cumhurbaşkanının Yemin Törenine Katılacak

Bakan Fidan Tahran'a Gidiyor! İran Cumhurbaşkanının Yemin Törenine Katılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gidiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Fidan Tahran'a Gidiyor! İran Cumhurbaşkanının Yemin Törenine Katılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Salı günü Tahran'ı ziyaret edecek.

Bakan Fidan Tahran’a Gidiyor

Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bakan Fidan, İran'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere 30 Temmuz 2024'te Tahran'ı ziyaret edecek" ifadelerine yer verildi.

5 Temmuz'da İran'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, reformcu Tebriz Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Pezeşkiyan, oyların %53,7'sini alarak ülkenin 9. cumhurbaşkanı oldu.

Salı günü Pezeşkiyan için çeşitli ülkelerden devlet başkanları ve bakanların da aralarında bulunduğu temsilcilerin katılacağı bir yemin töreni düzenlenecek.

Bunun ardından Pezeşkiyan, güven oyu için kabinesini meclise sunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pezeşkiyan’ın seçim zaferini tebrik etti ve ikili ilişkilerin yeni İran liderliği altında daha da gelişeceğinin altını çizdi. 

Fidan’ın Sonraki Adresi Mısır Olacak

Hakan Fidan, yakın zamanda yeni İran dışişleri bakanı olarak atanan mevkidaşı Badr Abdelatty ile görüşmek üzere Ağustos ayının başlarında Mısır'ı da ziyaret edecek.

Görüşmeler, önümüzdeki aylarda Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısı vesilesiyle Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'nin yapacağı ziyarete hazırlık niteliğinde olacak. 

Fidan ve Abdelatty, Ekim 2023'ten bu yana yaklaşık 40.000 sivilin hayatına mal olan İsrail saldırısı altındaki Gazze'deki son durumu görüşecek. İnsani durum ve acil ateşkes çabaları da gündemlerinde olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gülben Ergen'den Dadı'daki Partneri Kenan Işık'a Duygusal Veda

Gülben Ergen'den Dadı'daki Partneri Kenan Işık'a Duygusal Veda

Sponsorlu bağlantılar