HABER.COM
Haber.com Teknoloji Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, SAHA EXPO'da konuştu

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, SAHA EXPO'da konuştu

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SAHA EXPO'da konuştu. İşte, Bayraktar’dan önemli açıklamalar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, SAHA EXPO'da konuştu

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SAHA EXPO'da yaptığı konuşmada Türkiye'nin küresel İHA pazarının yüzde 65'ine hakim olduğunu söyledi. İşte, Bayraktar’ın açıklamalarından önemli satır başları…

Bayraktar’dan Açıklamalar

Türk savunma sanayi şirketi Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SAHA EXPO 2024 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Fuarı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin şu anda küresel insansız hava aracı (İHA) pazarının yüzde 65'ini kontrol ettiğini bildirdi.

Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize edilen etkinlik, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşiyor.

Etkinliğin son gününde katılımcılara hitap eden Bayraktar, Baykar'ın İHA üretim süreçlerini ve yapay zekaya vurgu yapan Milli Teknoloji Hamlesi'ni anlattı.

Bayraktar Mini İHA'nın gelişiminin ilk günlerini yansıtarak, Türkiye'nin savunma endüstrisinin o sırada yabancı kaynaklara% 85'e bağımlı olduğunu belirtti.

Bayraktar, gerekli teknolojilerin edinilmesinde karşılaşılan zorluklara vurgu yaparak, "O zamanlar Roketsan'ın geliştirdiği mühimmat ailesini bile tedarik edemiyorduk. Bugün küresel İHA pazarının yüzde 65'i Türkiye'nin kontrolünde." dedi.

TB3 SİHA’ları Seri Üretime Giriyor

Öte yandan, Türk savunma sanayi şirketi Baykar'ın CEO'su ve Selçuk Bayraktar'ın kardeşi Haluk Bayraktar, Türkiye'nin Bayraktar TB3 insansız hava aracının (SİHA) seri üretimine başlandığını ve 5-6 ay içinde ihraç edilmesinin beklendiğini duyurdu.

SAHA EXPO 2024'te konuşan Bakan Yardımcısı Fuat Oktay, fuarın açılışında 10 bin metrekare olan alanının bu yıl 90 bin metrekareye çıkarak önemli bir büyüme kaydettiğini söyledi.

Türkiye'nin Savunma İhracatı 5,5 Milyar Dolara Ulaştı

Haluk Bayraktar, Türkiye'nin geçen yıl savunma ihracatının 5,5 milyar dolara ulaştığını, bunda özellikle özel sektörün topçu mühimmatı üretimindeki belirgin artışın etkili olduğunu bildirdi.

SAHA EXPO 2024'ün ana sponsoru olan ARCA'nın imzaladığı 2 milyar doları aşan ihracat anlaşmasına dikkat Bayraktar, "ARCA artık bir ayda tüm Amerika kıtasında üretilen toplamdan daha fazla top mermisi üretiyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail, Batı desteğiyle bölgesel çatışmayı ateşlemeye çalışıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail, Batı desteğiyle bölgesel çatışmayı ateşlemeye çalışıyor"