19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Teknoloji Instagram Genç Hesap Nedir? Yeni Uygulama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Instagram Genç Hesap Nedir? Yeni Uygulama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, genç kullanıcılar için yeni bir düzenleme olan genç hesap uygulamasını hayata geçiriyor. Peki, Instagram genç hesap nedir? Bu yeni özellik, 18 yaş altındaki kullanıcıları kapsayan bir dizi kısıtlama ve güvenlik önlemini içeriyor ve gençlerin platform üzerindeki deneyimini daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Instagram Genç Hesap Nedir? Yeni Uygulama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Instagram Genç Hesap Nedir?

Instagram genç hesap nedir? sorusunun yanıtı, platformun özellikle genç kullanıcılar için getirdiği bir dizi güvenlik kuralı ve kısıtlamadan oluşuyor. Instagram, 18 yaş altındaki kullanıcıların hesaplarını otomatik olarak genç hesabına dönüştürecek. Bu hesaplar, gizlilik ve güvenlik açısından belirli kısıtlamalarla donatılacak. Özellikle 16 yaş altı kullanıcıların hesaplarını ebeveynlerinin hesaplarına bağlaması gerekecek. Bu da ebeveynlere çocuklarının Instagram kullanımını kontrol etme imkanı tanıyacak.

Instagram'ın Yeni Genç Hesap Özellikleri Nelerdir?

Instagram’ın genç hesap özellikleri, genç kullanıcıların platformda daha güvenli bir ortamda etkileşimde bulunmasını hedefliyor. Genç hesap olarak tanımlanan bu yeni uygulama kapsamında, genç kullanıcıların hesapları otomatik olarak gizlenecek ve sadece kullanıcıların onayladığı takipçiler paylaşılan içerikleri görebilecek. Ek olarak, 18 yaş altı kullanıcılar yalnızca karşılıklı takip yaptıkları kişilerle mesajlaşabilecek.

Instagram ayrıca, genç hesap sahiplerinin Keşfet ve Reels gibi bölümlerde karşılarına çıkabilecek potansiyel zararlı içerikleri filtrelemeyi amaçlıyor. Bu filtreleme ile platform, genç kullanıcıların sosyal medya deneyimini daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Ayrıca, Instagram genç hesap kullanıcılarının platformda 60 dakikadan fazla zaman geçirmelerini engellemeye yönelik düzenlemeler de getirecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Can Borcum Dizisi Serkan Kimdir? Bülent İnal'ın Canlandırdığı Karakter Hakkında Bilgiler

Can Borcum Dizisi Serkan Kimdir? Bülent İnal'ın Canlandırdığı Karakter Hakkında Bilgiler

Sponsorlu bağlantılar