HABER.COM
Haber.com Teknoloji Roblox Türkiye Ofisini Açıyor: Erişim Engeli Getirilmişti

Roblox Türkiye Ofisini Açıyor: Erişim Engeli Getirilmişti

BTK kararıyla Türkiye'de erişime engellenen video oyunu platformu Roblox Türkiye ofisini açacak. Bu hamle platformun yeniden erişime açılmasını sağlayabilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Roblox Türkiye Ofisini Açıyor: Erişim Engeli Getirilmişti

Çevrimiçi oyun platformu Roblox, hükümetin bu yılın başlarında platforma erişimi engelleme kararının ardından Türkiye'de bir ofis açma planlarını duyurdu. Şirketin bu hamlesi, platformun Ağustos ayında Türkiye’de yasaklanmasının ardından geldi.

Çocuk istismarı ve uygunsuz içerik sorunlarını gerekçe gösteren hükümet, Roblox’a erişimi yasaklamıştı.

Roblox Türkiye’de Ofis Açıyor

Platform, Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, Roblox'un çocuklara zararlı içerik barındırdığı ve Türkiye'nin Roblox'u yasaklamasını gerektiren diğer sebeplerin tespit edilmesi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime kapatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ülkenin hukuki çerçevesinin gerektirdiği şekilde çocuklarımızın korunmasının sağlanmasının elzem olduğunu belirterek kararı doğruladı.

Roblox buna yanıt olarak yasalara olan bağlılığını yineleyen ve erişimi geri kazanmak için yetkililerle yakın bir şekilde çalışma isteğini dile getiren bir bildiri yayınladı. 

Şirket, "Roblox, öğrenme, yaratıcılık ve anlamlı bağlantı için bir platform sunarak Türk toplumunda olumlu bir rol oynayabileceğine inanıyor. Ülkenin benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için yetkililerle iş birliği yapmaya kararlıyız" diye bir açıklama yaptı.

Roblox, "Platforma erişim yeniden sağlanırsa, Türkiye'de bir ofis açmak ve ek Türkçe dil moderatörleri de dahil olmak üzere özel bir ekip işe almak için bir planımız var" bildiriminde bulundu.

Dünya çapında 80 milyondan fazla günlük kullanıcısı olan Roblox’un ziyaretçilerinin %5'i Türkiye'den idi. Peki, Roblox Türkiye ofisi ne zaman açılacak?

Roblox'a yönelik erişim yasağının ne zaman kaldırılacağı henüz belli değil ancak şirketin Türkiye’de bir ofis kurma hamlesi sonrasında görüşmeler başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Celje Başakşehir Maçı Ne Zaman? Celje Başakşehir Maçı Hangi Kanalda? Celje Başakşehir İlk 11'ler!

Celje Başakşehir Maçı Ne Zaman? Celje Başakşehir Maçı Hangi Kanalda? Celje Başakşehir İlk 11'ler!