81 İlde 81 Orman Projesi Başladı

81 İlde 81 Orman Projesi Başladı

Türkiye İş Bankası, Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı'nın iş birliğiyle yürütülen "81 İlde 81 " fidan dikim projesi Adıyaman'da yeniden başlatıldı. Proje kapsamında 5 yılda 2,2 milyon fidan dikilecek.

22.04.2025 17:00 | Son Güncelleme : 22.04.2025 17:00

Türkiye İş Bankası'nın 100. kuruluş yılı anısına yeniden başlatılan “81 İlde 81 Orman” projesi, Türkiye genelinde çevreye duyarlılığı artırmayı ve orman varlığını çoğaltmayı hedefliyor. Proje, ilk olarak 2008-2017 yılları arasında yine Türkiye İş Bankası, Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı tarafından uygulanmış ve büyük ilgi görmüştü. 2024 yılı itibarıyla proje yeni hedeflerle yeniden hayata geçirildi.

İlk Tören Adıyaman’da Gerçekleştirildi

Projenin yeni dönem dikim etkinliklerinin ilki, Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlı Cami köyünde yapıldı. Yüzde 22’si ormanlık alanlardan oluşan Adıyaman’da, 10 hektarlık alana 15 bin fidan dikildi. Gerçekleştirilen törende, çevre gönüllüleri, yerel yönetim temsilcileri ve öğrenciler fidan dikimine katılarak projeye destek verdi.

Proje kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde 5 yıl içinde toplam 2 milyon 200 bin fidan toprakla buluşturulacak. Sadece dikimle sınırlı kalmayan proje, aynı zamanda bu fidanların üç yıl boyunca düzenli bakımını da içeriyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor