19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Yaşam Dudak Kuruluğuna Hangi Vitamin Eksikliği Sebep Olur?

Dudak Kuruluğuna Hangi Vitamin Eksikliği Sebep Olur?

Dudaklarınız sık sık kuruyorsa, sebebi bu olabilir. Çatlak ve kuru dudakların sebebinin hangi vitamin eksikliğinden kaynaklandığını hemen öğrenin ve tedbirinizi alın!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dudak Kuruluğuna Hangi Vitamin Eksikliği Sebep Olur?

Kuru ve çatlak dudaklar için bakım ürünleri kullanıyor ancak bir sonuç alamıyorsanız, bunun nedeni besin eksikliği olabilir. Vücudumuzun tamamı yediğimiz yiyeceklerden oluşur; hücreleri her gün yenilemek ve vücudumuzu inşa etmek için yeni bileşenler elde etmemizin tek yolu budur. Buna cildiniz ve dudaklarınızdaki cilt de dahildir.

B vitaminleri, çinko ve demir gibi belirli vitaminler ve mineraller cildinizi (ve dudaklarınızı) sağlıklı tutmak için gereklidir.

Bu besinlerden yeterli miktarda almadığınızda, cildinizde özellikle daha ince bir cilde sahip olan dudaklarınızda kuruma ve çatlama gibi belirtilerle karşılaşabilirsiniz.

İşte, dudak kuruluğuna yol açan vitamin eksikliği!

Dudak Kuruluğuna Hangi Vitamin Eksikliği Sebep Olur?

Kuru dudaklar genellikle soğuk hava veya yetersiz nemlendirme gibi çevresel faktörlerden kaynaklanır. Yine de besin eksikliği olası bir nedendir. Dudaklarınızı kurutabilecek üç vitamin ve besin eksikliği şunlardır:

  1. B1 Vitamini
  2. Demir
  3. Çinko

Bu vitamin ve mineralleri içeren gıdaları daha sık tüketerek ve/veya takviyelerini alarak dudak kuruluğu şikayetinize son verebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Maymun Çiçeği Virüsünün Son Durağı Türkiye Oldu!

Maymun Çiçeği Virüsünün Son Durağı Türkiye Oldu!

Sponsorlu bağlantılar