08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Yaşam İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Kimdir?

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Kimdir?

Avrupa’nın başbakanlarının kariyeri ve hayatı merak edip araştırılırken, özellikle kadın başbakanlar daha fazla öne çıkıyor. Peki, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni kimdir? Meloni kaç yaşında, evli mi? İşte, siyasi kariyeri!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Kimdir?

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni kimdir? Meloni kaç yaşında, evli mi? İşte, siyasi kariyeri!

47 yaşındaki İtalya Başbakanı Meloni, Avrupa Birliği ülkelerinden İtalya'nın 2022 yılından bu yana başbakanıdır. Meloni'nin kimliği, özel hayatı ve kariyeri merak edilmektedir. İşte, Meloni hakkında tüm merak edilenler!

Giorgia Meloni Kimdir?

15 Ocak 1977 tarihinde İtalya'nın başkenti Roma'da dünyaya gelen Giorgia Meloni, günümüzün önde gelen siyasetçilerindendir. Aynı zamanda gazetecilik unvanına sahip olan 47 yaşındaki İtalya Başbakanı'nın siyasi görüşü aşırı sağcı, sağ popülist ve milliyetçiliktir.

İtalya'nın milliyetçi muhafazakâr partisi İtalya'nın Kardeşleri'nin lideri olan Meloni, aynı zamanda Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular Partisi'nin başkanıdır.

Bir dönem Genç İtalya'nın başkanlığını üstlenen Giorgia Meloni, İtalya Başbakanı olmadan önce Gençlik Bakanı olarak da görev almıştır.

Gençlik yıllarında siyasi ve toplumsal faaliyetlerde bulunan Meloni, 2014'ten bu yana sağcı parti İtalya Kardeşleri'nin başkanlığını yürütmektedir. İtalya Temsilciler Meclisi üyesi olan Meloni, sıkça İslamofobi ve yabancı düşmanlığıyla suçlanmıştır.

Bekâr olan Meloni'nin, TV muhabiri olan erkek arkadaşı Andrea Giambruno'dan bir kız çocuğu vardır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2026'da Türkiye Dünya Devlerine Ev Sahipliği Yapacak! İşte O Karar

2026'da Türkiye Dünya Devlerine Ev Sahipliği Yapacak! İşte O Karar

Sponsorlu bağlantılar