16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Yerel Anamur Feribotu Kıbrıs'a Yolcu Taşımaya Başladı

Anamur Feribotu Kıbrıs'a Yolcu Taşımaya Başladı

Anamur Feribotu Kıbrıs'a yolcu taşımaya başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anamur Feribotu Kıbrıs'a Yolcu Taşımaya Başladı

Mersin ilinin Anamur ilçesinden Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne feribot seferleri 2 Ağustos'ta resmen başladı.

Sefer 12 Temmuz'da başlamıştı ve yolculuk yaklaşık bir buçuk saat sürüyordu.

Anamur Feribotu Kıbrıs'a Yolcu Taşımaya Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "12 Haziran'dan bu yana yüksek hızlı hafif yolcu gemisi Piyale Paşa 6.841 yolcu taşıdı. Projenin başlatılmasının şüphesiz ilçemiz ve bölgemizdeki yerel ekonomi ve turizm sektörü üzerinde önemli olumlu etkileri olacak" dedi.

Anamur Limanı'nı resmen uluslararası liman olarak sertifikalandırdıklarını vurgulayan Bakan Uraloğlu, 350 metre uzunluğundaki iskelenin yolcu tekneleri, yatlar, feribotlar ve deniz uçaklarının yanaşabileceği şekilde inşa edildiğini kaydetti.

İşte, Uraloğlu’nun Anamur Feribotu üzerine konuşması:

"Cumhurbaşkanımız rehberliğinde mavi vatanımızdaki konumumuzu ve dünya çapında hizmet veren denizcilerimizin itibarını güçlendirmek için amansız çabalarımızı sürdüreceğiz. Bakan, “Milletimizin bayrağını ve adını dünya denizlerinde muzaffer bir şekilde dalgalandıracağız”.

“Unutmayın ki, deniz ve denizcilik sanayisinin önemi arttıkça, Türkiye Cumhuriyeti de genişleyecek ve güçlenecektir. Bu bağlamda, Anamur Vapur ve Deniz Uçağı İskelesi'nden hem Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hem de milletimizin, özellikle Anamur ve Mersin'in faydalanmasını umuyorum."

Etkinlikte bir konuşma yapan Mersin Belediye Başkanı Ali Hamza Pehlivan da bu açılış töreninin hem manevi hem de ekonomik açıdan önemli bir olaya işaret ettiğini ifade etti.

Pehlivan, "Anamur limanımızdan başlayan bu hat, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bir bağlantı olacak. Bu açıdan büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da açılış töreninde yaptığı konuşmada bakan ve belediye başkanının açıklamalarını yineledi.

Hisarcıklıoğlu, "Vapur seferlerinin başlamasıyla Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne daha da yakınlaşacağız. Ekonomik ağlarımızı güçlendireceğiz ve bölgesel kalkınmayı da hızlandıracak. Böylece Kıbrıs ve Anamur'daki kalkınmayı artıracak" şeklinde konuştu.

Şehir için bir diğer önemli gelişme olan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta açılması planlanıyor. 

Türk Hava Yolları'nın (THY) duyurusuna göre, bu illerden gelen yolcular 11 Ağustos'tan itibaren Çukurova Uluslararası Havalimanı'ndan seyahat edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okan Buruk O İsmi Hedefe Koydu! Ağır Mağlubiyet Sonrasında Şaşırtan Açıklamalar Yaptı

Okan Buruk O İsmi Hedefe Koydu! Ağır Mağlubiyet Sonrasında Şaşırtan Açıklamalar Yaptı

Sponsorlu bağlantılar