30 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
www.haber.com 3.sayfa Ekrem İmamoğlu'nun Diploması Geçerli mi? İşte Şoke Eden Detay

Ekrem İmamoğlu'nun Diploması Geçerli mi? İşte Şoke Eden Detay

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, aynı zamanda CHP'nin en güçlü cumhurbaşkanı adaylarından biri. 'Diploma' kriziyle gündemde olan İmamoğlu ile ilgili şoke eden bir detay ortaya çıktı. Peki, İmamoğlu'nun diploması geçerli mi?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekrem İmamoğlu'nun Diploması Geçerli mi? İşte Şoke Eden Detay

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diploması son günlerde tartışma konusu oldu. Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün konuya ilişkin bazı isimlerle görüştüğü ortaya çıktı. Öztürk, "İmamoğlu'nun diploması geçerli mi?" sorusunun yanıtını aradı. İşte, şoke eden detaylar...

Ekrem İmamoğlu'nun Diploması Geçerli mi?

Ekrem İmamoğlu diploması ve üniversite mezuniyeti hakkında şu bilgiler aktarıldı. İmamoğlu; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Girne Amerikan Üniversitesi'ne kayıt yaptırmıştır. Akabinde babası Hasan İmamoğlu'nun yakın dostu Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun desteğiyle İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce bölümüne yatay geçiş yapmıştır. 

Ekrem İmmaoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ile hayatının hiçbir döneminde karşılaşmadığını söyleyen Alemdaroğlu, “İmamoğlu’nun babasının desteğiyle Türkiye’deki okula yatay geçiş yaptığı” iddiasını da yalanlamış oldu.

Sözcü yazarı Öztürk'e konuşan bir YÖK yetkilisi, İmamoğlu'nun özlük dosyasının, diğer tüm öğrenciler gibi kendi fakültesinde bulunduğunu söylemiştir.

1990 yılında Girne ABD Üniversitesinin İşletme Fakültesi'ne kaydolan Ekrem İmamoğlu'nun 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümüne yatay geçiş yaptığı, bu geçişin yasal olmadığı, dolayısıyla diplomasının da geçerli olmayacağı vurgulanıyor.

Ancak o dönemin rektörü olduğu iddia edilen Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, İmamoğlu ailesinden kimseyi tanımadığını, o dönemin rektörünün başka bir isim olduğunu ve dolayısıyla diplomanın yasal olmadığına dair söylentilerin gerçeklik payı hakkında bir bilgisinin olmadığını öne sürmüştür.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Albora'nın Sert Kışı Oyuncuları Tam Liste

Albora'nın Sert Kışı Oyuncuları Tam Liste